Nieuwsarchief

16-05-18 153.137 euro voor de jeugd ADO DH

ADO Den Haag heeft dit jaar weer een fraaie financiële injectie gekregen dankzij de supporters die meedoen aan de VriendenLoterij. In februari werd tijdens het Goed Geld Gala van de loterij al bekendgemaakt dat onze club ten bate van de jeugdopleiding een geldbedrag van 153.137 euro zou ontvangen en nu is ook de symbolische cheque uitgereikt. Jeugdexponent Danny Bakker poseert hier op bovenstaande foto mee.

Bij de VriendenLoterij hebben alle deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, waaronder hun favoriete eredivisieclub. Van elk door hen gekocht lot gaat de helft direct naar de jeugdopleiding van de club. Nog nooit eerder brachten de fans van ADO Den Haag in een jaar tijd een zo hoog bedrag bij elkaar; vorig jaar was dit bedrag nog 144.804 euro.

De club gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder meer voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. In totaal stroomt er vanuit de VriendenLoterij maar liefst 4.420.623 euro door naar de jeugdopleiding van de clubs uit de Eredivisie.