Nieuwsarchief

29-04-18 ADO Den Haag - PSV 3-3

Met nog één speelronde te gaan wordt de strijd om plek acht in de Eredivisie extreem spannend. ADO Den Haag pakte een punt tegen kampioen PSV en blijft daardoor samen met PEC Zwolle in de race.

ADO speelde nog wel ergens om, aangezien het buiten de topvijf van de Eredivisie dicht bij elkaar ligt. Bij winst op PSV kon ADO extreem goede zaken doen in de strijd om Europese play-offs, maar het begin was voor de kampioen. Al in de twaalfde minuut kopte Hirving Lozano een voorzet van Gastón Pereiro binnen bij de tweede paal. Daarbij kwam de Mexicaan wel lelijk terecht en acht minuten na zijn goal moest Lozano zich laten vervangen. Toen stond het alweer 1-1 in Den Haag, topscorer Bjørn Johnsen werkte binnen na goed terugleggen van Lex Immers.

Het spel golfde op en neer in de eerste helft. Tien minuten na de 1-1 kwam ADO op voorsprong tegen PSV. Nicolas Isimat-Mirin trok Johnsen naar de grond en scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip. Johnsen wilde de penalty graag zelf nemen, in de hoop het seizoen af te sluiten als topscorer van de Eredivisie, maar teamgenoot Nasser el Khayati werkte niet mee aan dat idee en benutte de strafschop zelf.

Nadat basisdebutant Albert Gudmundsson vijf minuten voor rust dé kans op de 2-2 miste, was het een kwartier in de tweede helft wel raak voor PSV. Daniel Schwaab verlengde met het hoofd een corner, waarna Pereiro bij de tweede paal binnen kon werken. ADO moest weer aan de bak om de Europese droom levend te houden en slaagde daar via - hoe kan het ook anders - Johnsen in. De spits kreeg de bal met wat geluk voor de voeten en verschalkte keeper Eloy Room in twee instanties: 3-2.

Voor Johnsen was het alweer zijn zeventiende doelpunt van dit seizoen, waardoor de in Amerika geboren Noor alleen nog Alireza Jahanbakhsh voor zich hoeft te dulden op de topscorerslijst. Belangrijker nog voor ADO is de stand op de ranglijst. PSV kwam vijf minuten voor tijd alsnog op 3-3 via Pereiro, die met een hard schot de verre hoek vond.

Door de remise in Den Haag wordt de strijd om plek acht van de Eredivisie extreem spannend. PEC Zwolle droeg bij aan die spanning.