Nieuwsarchief

25-02-18 Ajax - ADO Den Haag 0-0

Voor het eerst sinds het seizoen 2012/2013 heeft ADO Den Haag een punt gepakt bij Ajax. In de Johan Cruijff ArenA werd het zondagmiddag een 0-0 gelijkspel. Met name in de tweede helft creëerde Ajax veel kansen, maar mede door geweldig keeperswerk van Robert Zwinkels bleven de mannen van trainer Fons Groenendijk knap overeind. Door de remise is ADO Den Haag alweer vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

In de line-up van ADO Den Haag geen verrassingen, op één na. Sheraldo Becker kampte met een bovenbeenblessure. Zijn vervanger heette niet Thijmen Goppel of Elson Hooi, maar Trevor David. Groenendijk koos voor hem vanwege zijn snelheid én verdedigende kwaliteiten om de linksback van Ajax, Nicolas Tagliafico, af te stoppen.

Door het punt staat ADO Den Haag nog wat steviger op de achtste positie van de ranglijst. Uit 25 wedstrijden zijn er 36 punten behaald, twee minder dan nummer zeven Vitesse. Volgend weekend gaat ADO Den Haag op bezoek bij de hekkensluiter van de Eredivisie; Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel wordt de bal op zondag 4 maart om 14.30 uur aan het rollen gebracht.