Nieuwsarchief

05-11-17 ADO Den Haag - Feyenoord 2-2

De landskampioen kwam op bezoek bij ADO Den Haag niet verder dan een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel. Vlak voor rust maakte Aaron Meijers een doelpunt waarover nog lang wordt nagesproken.

Omdat Erik Falkenburg een mogelijkheid voor ADO onbenut liet, leek Feyenoord de rust te halen met een nipte voorsprong, maar dat was buiten Meijers gerekend. De linksback pikte de bal zelf op om de combinatie te zoeken met Danny Bakker. Via het volgende station, Abdenasser El Khayati, kreeg Meijers de bal terug, waarna hij de combinatie waar ze bij Manchester City en Barcelona jaloers op zouden zijn passend afmaakte met een volley in de kruising.

De majestueuze goal van Meijers injecteerde ADO Den Haag met geloof. Na de hervatting werd Feyenoord naar achteren gedrukt en nadat Falkenburg al een vrije kopkans had gemist, was het in de 55ste minuut wél raak voor de thuisploeg. Wilfried Kanon kon eenvoudig binnenkoppen nadat Brad Jones mistastte.

Een razendsnel antwoord van het stroef spelende Feyenoord bleef uit. Ook het inbrengen van Boëtius voor Toornstra zette geen zoden aan de dijk. Een kleine tien minuten voor tijd speelde Giovanni van Bronckhorst zijn laatste troefkaart uit: Michiel Kramer voor Renato Tapia. De aanvaller stond nog geen drie minuten op het veld of het stond gelijk. El Ahmadi mocht zomaar opstomen richting het strafschopgebied van ADO Den Haag en rondde overtuigend af.