Nieuwsarchief

15-10-17 ADO Den Haag-Excelsior 1-2

Excelsior heeft met pijn en moeite drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De thuisploeg speelde lange tijd met tien man, maar gaf zich pas in de slotfase gewonnen: 1-2.

Excelsior, dit seizoen nog ongeslagen in uitwedstrijden, kwam sterk uit de startblokken. Luigi Bruins speelde Ryan Koolwijk vrij met een heerlijke pass en de voortzetting van Koolwijk naar Jinty Caenepeel mocht er ook zijn. De Belg schoot vervolgens feilloos raak: 0-1.

In de 26ste minuut leek het allemaal nog mooier te worden voor Excelsior toen Édouard Duplan voor een licht vergrijp zijn tweede gele kaart ontving. Niets was echter minder waar, want ADO werd met tien man steeds sterker en drong Excelsior terug.

De gelijkmaker van Sheraldo Becker na ruim een half uur was niet meer dan terecht. Lex Immers rommelde de bal tot bij Bjørn Johnsen, wiens inzet knap werd gestopt door doelman Ögmundur Kristinsson. In de rebound was de IJslander echter kansloos op het schot van Becker: 1-1.

Ook na de gelijkmaker werd het geen moment zichtbaar dat ADO met een man minder speelde. De ploeg van trainer Fons Groenendijk had in de slordige en bij vlagen gemene wedstrijd het initiatief in handen en kwam nauwelijks in de problemen.

Het was dan ook tegen de verhoudingen in dat de Kralingers tien minuten voor tijd toch op voorsprong kwamen. Mike van Duinen, ex-ADO, behield het overzicht en speelde Hicham Faik in. De middenvelder plaatste de bal fraai in de verre hoek: 1-2. Een geweldige rexlex van Kristinsson voorkwam de 2-2 van Melvyn Lorenzen in de extra tijd.

Zo pakte Excelsior ook in Den Haag weer punten in een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag is in eigen huis nog puntloos, maar staat door de sterke prestaties op vreemde bodem keurig tiende met tien punten uit acht wedstrijden. ADO Den Haag heeft hetzelfde puntenaantal, maar staat door een minder doelsaldo elfde.