Nieuwsarchief

17-09-17 ADO Den Haag - Ajax 1-1

Invaller Erik Falkenburg schoot in de 65ste minuut na een prachtige aanval nog op de lat, maar de 1-1 was onafwendbaar en viel in de 71ste minuut. De Ajax-defensie liet zich wederom simpel uit elkaar spelen en na een voorzet van Sheraldo Becker troefde Bjørn Johnsen Nick Viergever af, om vervolgens van dichtbij binnen te pegelen.

Direct na de gelijkmaker kreeg ADO twee goede kansen op de 2-1, maar kansrijke situaties werden slecht uitgespeeld. Veel slechter nieuws voor ADO was een kwartier voor tijd het uitvallen van Kishna, die weggleed en daarbij een ernstige knieblessure leek op te lopen. Kishna, al vaker geteisterd door zware knieblessures, bleef in tranen achter en werd vervangen door Melvyn Lorenzen.

Dat offensief leverde Ajax uiteindelijk nog drie grote kansen op. Huntelaar speelde zich knap vrij, maar zag zijn schot vervolgens gestopt worden door Zwinkels en de doelman hield ook Dolberg van scoren af na een ouderwetse scrimmage, zoals hij daarna een antwoord had op een kopbal van Matthijs de Ligt. Door het tweede puntenverlies van het seizoen staat Ajax nu vierde, met tien punten uit vijf wedstrijden. ADO staat veertiende met vier uit vijf.