Nieuwsarchief

30-03-17 Verhalentafel Haagse Herinneringen: ADO

In de meer dan 100 jaar dat de voetbalclub ADO (Alles Door Oefening) bestaat, zijn er veel hoogte- en dieptepunten te benoemen. Landskampioenschappen, internationaal voetbal, gewonnen bekers en nieuwe stadions, maar ook degradaties en financiële problemen. Bekende spelers als Aad Mansveld, Lex Schoenmaker, Piet de Zoete en Dick Advocaat speelden voor ADO. Hoe was het voor de trouwe supporters om dit allemaal vanaf de zijlijn mee te maken? Kwam u uit een echte ADO-familie of werd u later fan van de club?  Of hoorde u meer bij FC Den Haag of Holland Sport?

Workshop, Bibliotheek Escamp
vrijdag 7 april 2017 09:00 tot vrijdag 26 mei 2017 12:00
Was of bent u een ADO-fan?
Wij zijn nieuwsgierig naar verhalen over het Haagse voetbal gezien vanaf de tribune. Was of bent u een trouwe ADO-fan, dan nodigen we u uit om aan te schuiven aan onze verhalentafel, om met elkaar herinneringen op te halen aan ADO. In zeven bijeenkomsten vertelt u uw eigen verhaal in een Digi-Tale.
Van verhaal naar Digi-Tale
Eerst legt u uw eigen herinneringen vast in een kort verhaal Professionals en vrijwilligers helpen u daarbij. U illustreert uw verhaal met persoonlijke foto’s, voorwerpen en documenten. Daarna maakt u (samen met een vrijwillige begeleider) van het geïllustreerde verhaal een Digi-Tale, een kort filmpje van 3 minuten.
Wanneer
In zeven bijeenkomsten - steeds op vrijdag van 09.30 - 12.00 uur - maakt u van uw verhaal een Digi-Tale, De eerste bijeenkomst is op 7 april,  de laatste op 26 mei.
Programma
7 april – Kennismaking met deelnemers en vrijwilligers, presentatie over de geschiedenis van ADO, eerste herinneringen ophalen
14 april – Eerste versie van het verhaal bespreken onder leiding van docent biografieschrijven. Eerste inventarisatie beeldmateriaal.
21 april – Tocht langs herinneringsplekken.
28 april – Verhalen afronden met docent biografieschrijven en combineren met beeldmateriaal (storyboard) voor de Digi-Tale. Eerste verhalen inspreken.
12 mei – Verhalen inspreken en verwerken tot een Digi-Tale.
19 mei – Verder werken aan Digi-Tales.
26 mei – Digi-Tales afronden en aan elkaar presenteren.
Op de website en in het museum
Als cultureel erfgoed van Hagenaars uit de 20ste eeuw krijgen de Digi-Tales een plaats  op de website www.haagseherinneringen.nl en zijn regelmatig te zien in tentoonstellingen van het Haags Historisch Museum.