Nieuwsarchief

27-09-15 ADO Den Haag - Excelsior 3-3

ADO Den Haag heeft in het thuisduel met Excelsior tot drie keer toe een voorsprong uit handen gegeven. Door het 3-3 gelijkspel kwam een einde aan een serie van drie verliespartijen in de competitie op rij en konden de Kralingers hun eerste puntje op vreemde bodem bijschrijven.

Er was de voorbije week veel te doen rond ADO. Niet alleen werd de ploeg van trainer Henk Fraser op blamerende wijze uitgeschakeld door SC Genemuiden in het bekertoernooi, ook was er veel te doen rond de Chinese link. Op de tribune vergezelde de Chinese coach Gao Hongbo zondagmiddag immers eigenaar Hui Wang, die zijn landgenoot naar de Hofstad had gehaald in het kader van kennisoverdracht. Het bedrijf van Wang, United Vansen, had evenwel gesteld dat Hongbo (op de foto onderaan met Wang) assistent-coach zou worden.

Nog zonder de fanatieke aanhang, Midden-Noord bleef de eerste twaalf minuten uit protest leeg, kwam ADO vervolgens in de zevende minuut op voorsprong. Mike Havenaar (op de foto boven in duel met Jurgen Mattheij) was attenter dan Sander Fischer en tikte bij de eerste paal knap een voorzet van Edouard Duplan binnen: 1-0.

Excelsior kon voor rust nauwelijks een vuist maken, maar kwam op slag van rust toch op gelijke hoogte. Adil Auassar zag een door Vito Wormgoor ongelukkig weggewerkte bal voor zijn voeten vallen en schoot via Thomas Kristensen de bal in de bovenhoek. Het was voor Excelsior de eerste uitgoal van het seizoen.

Zuiverloon
Na rust zorgde uitgerekend Gianni Zuiverloon voor een nieuwe voorsprong. De door Fraser afgelopen periode flink bekritiseerde verdediger torende bij een corner boven iedereen uit en kopte raak: 2-1. Ook die voorsprong bleek niet aan ADO besteed, want weer was Auassar trefzeker. Dit keer met een handig wippertje.

In de slotfase voerden ADO en Excelsior, dat het duel besloot zonder doelman Filip Kurto die na een botsing met de paal een hoofdblessure opliep, de gezamenlijke dans nog eens uit. Eerst tikte Havenaar zijn vijfde competitiegoal binnen, vervolgens bekroonde Brandley Kuwas een solo met een knal in de bovenhoek. Bij die goals bleef het ondanks een knal van Ludcinio Marengo tegen de lat, waardoor ADO en de Rotterdammers in de onderste regionen van de Eredivisie blijven bivakkeren. De Hagenaars met zes punten, de ploeg van Fons Groenendijk met vijf. Excelsior zoekt daardoor al negen uitduels op rij vergeefs naar een overwinning.