Nieuwsarchief

13-09-15 ADO Den Haag - Heracles 0-1

Heracles Almelo blijft het goed doen in de Eredivisie. Door een overwinning in Den Haag staat de ploeg uit Almelo na vijf speelronden op de tweede plek.

Henk Fraser had zijn elftal voor het duel met de Tukkers flink op de schop gegooid. Tyronne Ebuehi en Giovanni Korte speelden op de plaatsen van Roland Alberg en Thomas Kristensen, terwijl Gianni Zuiverloon de geblesseerde Tom Beugelsdijk verving. John Stegeman koos bij de bezoekers voor dezelfde elf die FC Twente tijdens de vorige speelronde op een nederlaag (2-0) trakteerden.

ADO zicht de aanval, met Mike Havenaar continu als aanspeelpunt in de lucht. De Japanner legde een paar keer goed terug met het hoofd, maar meer dan wat lichte paniek veroorzaakte de spits niet. Na ruim een halfuur dook hij ook zelf gevaarlijk op voor keeper Bram Castro. Met een steenharde kopbal verschalkte hij doelman Bram Castro, maar scheidsrechter Jeroen Manschot floot die treffer af wegens een vermeende overtreding.

Nog geen paar tellen later lag de bal er echter al in aan de overkant. Heracles richtte zich snel weer op en met een lange bal vond Wout Droste het hoofd van Wout Weghorst, die keurig langs Martin Hansen mikte. Dat bleek toch een flinke mentale tik voor de Hagenaars, want het duel werd rommeliger en de bezoekers kregen de beste kansen.

Oussama Tannane glipte na rust tussen twee verdedigers door, maar produceerde een afzwaaier. Ook Thomas Bruns had zijn vizier niet op scherp staan nadat hij gevaarlijk was opgedoken in de zestien. Met wat meer opportunisme in het Haags Kwartiertje zorgden Havenaar en Alberg nog voor de nodige opwinding. De spits kopte op de kruising en de spelverdeler claimde tevergeefs een penalty.

In de extra tijd ging Hansen nog mee naar voren en nam hij zelfs een vrije trap. In de tegenstoot miste Heracles-topscorer Tannane een uitgelezen kans om uit een counter de 0-2 te maken; na een mooie dribbel langs Hansen schoot de speler van Jong Oranje naast het lege doel.

Heracles Almelo staat door de overwinning met twaalf punten uit vijf duels gedeeld tweede, met een beter doelsaldo dan Feyenoord. ADO Den Haag verliest na de loodzware competitiestart tegen Ajax, PSV, FC Twente en FC Utrecht nu dure punten aan het lager ingeschatte Heracles, waardoor de Hagenezen zichzelf nu met vijf punten terugvinden op plek twaalf.