Nieuwsarchief

19-08-15 Loek van Driel keert terug als scout

Na veertien jaar als scout bij FC Utrecht te hebben gewerkt, keert Loek van Driel (71) per 1 september in diezelfde functie terug bij ADO Den Haag. Hij gaat zich bezighouden met de scouting voor het eerste elftal.

Van Driel is geen onbekende bij ADO Den Haag. In 1980 werd de Rijswijker elftalleider onder toenmalig hoofdtrainer Hans Kraay. Jaren later ging Van Driel aan de slag als bestuurslid Technische Zaken ten tijde van het voorzitterschap van Dé Stoop. Daarna was Van Driel voorzitter van de Jeugdopleiding, adviseur en hoofd scouting bij ADO Den Haag. Vervolgens werd hij door FC Utrecht ingelijfd, waar Van Driel, met een kleine onderbreking, veertien jaar als scout actief was.

Van Driel is blij dat ADO Den Haag hem heeft teruggehaald. "Het is prachtig om weer te mogen werken voor de club waar ik zo'n rijk verleden heb. ADO Den Haag is ambitieus, en wil graag een grotere rol van betekenis gaan spelen in het Nederlandse voetbal. Ik hoop als scout mijn steentje daaraan bij te dragen."

Foto: Loek van Driel (L) destijds in de rol van teammanager van het eerste elftal samen met de trainers Aad Mansveld en Lex Schoenmaker.