Nieuwsarchief

26-06-15 John Metgod technisch manager ADO Den Haag

Per 1 juli heeft ADO Den Haag een technisch manager aangesteld. John Metgod zal deze positie in gaan nemen en daarmee het voetbaltechnische gedeelte van de club voor zijn rekening gaan nemen. Rob Meppelink, het afgelopen jaar werkzaam als technisch manager en hoofd jeugdopleiding, kan nu zijn volledige focus gaan leggen op de belangrijke opleiding van ADO Den Haag die in het Zuiderpark dagelijks stappen omhoog maakt.

John Metgod (57 jaar) heeft zijn strepen als speler, trainer, scout en manager de laatste jaren meer dan verdiend. ADO Den Haag is dan ook erg blij met zijn komst.

Na zijn actieve carrière, die hem langs Haarlem, AZ ‘67, Real Madrid, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur en Feyenoord bracht, ging John Metgod aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. Met een tussenstop bij Excelsior was hij vanaf 1997 assistent-trainer bij het eerste elftal van zijn voormalige club Feyenoord. In 2008 ging hij zich op de scouting richten, maar in november van dat jaar werd echter al bekendgemaakt dat hij de Rotterdamse club verliet, nadat hij door voormalig Arsenalspeler Tony Adams was overgehaald hem te assisteren bij zijn functie als trainer van Portsmouth FC. In februari 2009 kregen zowel Adams als Metgod te horen dat Portsmouth voor een weg zonder hen zou kiezen.

Daarna was Metgod assistent van Nigel Clough bij Derby County. Sinds januari 2014 was hij als adviseur en assistent-manager werkzaam bij de Colorado Rapids en sinds vorige zomer scout hij spelers voor Brighton & Hove Albion. Zijn liefhebberij voor het voetbalspel wordt nog wel extra benadrukt door het feit dat hij de afgelopen maanden zijn zoon Dimitri hielp als trainer bij zijn amateurclub Rhoon. ADO Den Haag verwelkomt zodoende met veel plezier deze nieuwe technisch manager die voetbal ademt en leeft.