Nieuwsarchief

07-02-15 FC Dordrecht - ADO Den Haag 0-0

ADO Den Haag wacht nog altijd op de eerste uitzege in de competitie. Ook bij hekkensluiter FC Dordrecht werd er niet gewonnen: 0-0.

Aan de Krommedijk ontving de slechtste thuisploeg van dit seizoen in de Eredivisie de slechtste uitploeg van de competitie. ADO wacht nog steeds op de eerste zege buiten Den Haag, terwijl Dordrecht thuis alleen van Excelsior (1-0) won.

Beide ploegen maakten er letterlijk een voetbalgevecht van, waarbij de aandacht vooral uitging naar verschillende opstootjes. Tussen de onrust door leek ADO na kolderiek verdedigen van FC Dordrecht op voorsprong te komen via via Oleksandr Iakovenko (foto), maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde de treffer terecht af wegens buitenspel.

In de slotfase kwam de wedstrijd ook voetballend gezien los, aangezien beide ploegen op jacht gingen naar de overwinning. Dat leverde Dordrecht een grote kans op via Joris van Overeem, maar zijn schot belandde via de binnenkant van de paal naast in plaats van in het doel. Aan de andere kant waren er grote mogelijkheden voor Roland Alberg (gestopt), Gianni Zuiverloon (naast) en Michiel Kramer (naast).

Doordat doelpunten uitbleven, incasseerde Dordrecht voor het derde Eredivisie-duel op rij geen tegendoelpunt: een clubrecord. Op de ranglijst levert dat Dordrecht weinig op, want de hekkensluiter heeft drie punten minder dan nummer zeventien NAC Breda. ADO blijft veertiende staan met 21 punten uit veertien wedstrijden.