Nieuwsarchief

26-01-15 Rood Wormgoor niet wettelijk en overtuigend bewezen

ADO Den Haag kan zondag tijdens het uitduel met Feyenoord gewoon een beroep doen op Vito Wormgoor. De aanklager betaald voetbal van de KNVB besloot de verdediger niet te vervolgen.

Wormgoor kreeg zondag een rode kaart tijdens het bezoek aan Go Ahead Eagles. De verdediger werd bestraft voor een handsbal, waarmee hij ook een strafschop veroorzaakte. Vanaf elf meter maakte Jop van der Linden het enige doelpunt van de wedstrijd.

De aanklager acht de overtreding van Wormgoor op basis van de ingediende verklaringen en beschikbare televisiebeelden echter niet wettelijk en overtuigend bewezen. 'Het blijft iedere keer lastig of het nou wel of niet opzettelijk hands is, dat blijft een afweging die je maakt', reageerde scheidsrechter Ed Janssen na de wedstrijd.

'Maar dit zien wij als voorwaardelijke opzet en dan fluit je daarvoor', vervolgde Janssen. 'Je weet nooit zeker of de bal in het doel gaat, maar op het moment van schieten wordt de bal tegengehouden door die arm. Ik weet zeker dat de bal in het doel was gerold, mits hij niet werd gestopt.'