Nieuwsarchief

14-01-15 Voorbeschouwing ADO Den Haag - Cambuur

Na een succesvol trainingskamp in het Spaanse Estepona hervat ADO Den Haag dit weekend de competitie. De ploeg van trainer Henk Fraser doet dat met een thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. De aftrap van het duel in het Kyocera Stadion is zaterdagavond om 19:45 uur.

Cambuur is bezig aan een indrukwekkend seizoen. Met beperkte middelen weet de ploeg van trainer Henk de Jong vriend en vijand te verrassen met mooi voetbal wat ook nog eens de nodige punten oplevert. Wat heet, de Friesen staan op een knappe zevende plaats met maar liefst 26 punten, tien meer dan ADO Den Haag.

Het succes heeft ook een keerzijde, want publiekslieveling en smaakmaker Albert Rusnak (was gehuurd van Manchester City dat hem doorverkocht) is in de winterstop verkast naar FC Groningen.

Gevaarlijke man aan Friese kant is aanvaller Bartholomew Ogbeche. De vliegensvlugge aanvaller is clubtopscorer met acht doelpunten. De topscorer van de Eredivisie, Michiel Kramer, is zaterdagavond helaas geschorst.

Knap is ook het feit dat een aantal basisspelers mee groeiden met Cambuur van de Jupiler League naar de Eredivisie. Middenvelder Mohamed el Makrini draagt tegenwoordig zelfs de aanvoerdersband, terwijl ook rechtsback Wout Droste en Erik Bakker nog bijna altijd staan opgesteld.

Naast de schorsing van Kramer mist ADO Den Haag zaterdag verder geen spelers. De gebroken pink van Martin Hansen is goed hersteld, Aaron Meijers en Gianni Zuiverloon hadden tijdens het trainingskamp wat kleine klachten maar ook zij trainen gewoon weer mee.

De KNVB heeft scheidsrechter Dennis Higler aangesteld het duel ADO Den Haag - Cambuur Leeuwarden in goede banen te leiden. De arbiter wordt geassisteerd doo grensrechters Hans Olde Olthof en Joost van Zuilen. Christiaan Bax fungeert als vierde official.

Historie
Cambuur Leeuwarden kwam in het verleden 16 keer eerder op competitiebezoek in Den Haag. De Friezen vertrokken tweemaal met een overwinning, terwijl ADO Den Haag acht ontmoetingen wist te winnen. Zes duels eindigden onbeslist.

Vorig seizoen was daar de eerste confrontatie op Eredivisieniveau. ADO Den Haag wist in eigen huis met 3-0 zege te vieren door twee goals van Mathias Gehrt en een doelpunt van Mike van Duinen.

De laatste ontmoeting in de Jupiler League vond plaats in het seizoen 2007/2008. ADO Den Haag won toen door een treffer van invaller Lex Immers.

De laatste keer dat Cambuur Leeuwarden won was op 16 december 1995. Destijds werd het 0-1 voor De Geelblauwen.

O.a. Remco Boere, Tjaronn Chery, Harry van der Laan, Ramon Leeuwin, Angelo Martha, Michael Mols, Paul Mulders, Cees Paauwe, Mitchell Pique, Erik Tammer en Mark de Vries droegen in het verleden zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van Cambuur. Momenteel speelt Damiano Schet, broertje van Mitchell Schet, bij Cambuur.