Nieuwsarchief

07-12-14 PEC - ADO Den Haag 3-1

PEC Zwolle heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan zijn jarenlange december-depressie. In eigen huis was de ploeg van trainer Ron Jans met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag.

PEC Zwolle had tot afgelopen zondag sinds 1980 geen enkel Eredivisie-duel in december gewonnen. In de feestmaand was de club uit Overijssel al 29 wedstrijden zonder zege. Veel moeite kostte het PEC overigens niet deze keer de drie punten in Zwolle te houden.

Halverwege ging het elftal van Jans met een minimale voorsprong rusten. Voor het doel van Warner Hahn werd alleen ADO Den Haag-captain Roland Alberg een keer gevaarlijk. Trainer Henk Fraser was absoluut niet te spreken over het spel van zijn team en paste na een half uur al een dubbele wissel toe.

Een kwartier eerder had PEC Zwolle de leiding genomen in het IJsseldelta Stadion. Kristensen ging in de fout en maakte een overtreding in zijn eigen strafschopgebied, waarna clubtopscorer Tomáš Necid vanaf elf meter de openingstreffer voor zijn rekening nam. Dat het halverwege slechts 1-0 stond, was te wijten aan met name Ryan Thomas en diezelfde Necid. Zij kregen al vroeg in de wedstrijd dé kans de score te openen.

Contrast
Na ruim een uur nam PEC definitief afstand, al hadden de bezoekers uit Den Haag juist na de rust het betere van het spel. Het contrast met de eerste helft was enorm, al slaagde ADO er niet in dat verschil uit te drukken in cijfers. Dat lukte Zwolle wel. Op aangeven van Necid maakte Jesper Drost de 2-0, terwijl de Tsjechische spits even later zelfs de marge op drie zette.

Het slotakkoord was voor Michiel Kramer. De topscorer van de Eredivisie maakte een kwartier voor tijd zijn elfde competitiedoelpunt van dit seizoen. Door de zege klimt PEC naar de vijfde plaats. De Haagse formatie staat vijftiende. De voorsprong op nummer zestien NAC Breda bedraagt nu nog maar één punt.