Nieuwsarchief

24-08-14 ADO Den Haag - FC Groningen 3-0

ADO Den Haag heeft de eerste overwinning van het seizoen in de wacht gesleept. In eigen huis bleek de ploeg van trainer Henk Fraser met 3-0 te sterk voor het ongeslagen FC Groningen.

FC Groningen ging op jacht naar de beste seizoenstart in de clubhistorie: nooit eerder wisten de noorderlingen de eerste drie Eredivisieduels te winnen. De formatie van coach Erwin van de Looi was in de eerste wedstrijd te sterk voor Go Ahead Eagles, terwijl het tweede duel met 3-1 werd gewonnen van Heracles.

Op bezoek in Den Haag kwam er een einde aan de sterke seizoenstart, al leek het duel lange tijd uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel. Zowel Groningen als Den Haag kreeg kleine kansen, maar echt gevaarklijk werden beide ploegen niet. Het was een snelle uitbraak via Dion Malone en doelpuntenmaker Thomas Kristensen die de wedstrijd tien minuten na de rust opengooide: 1-0.

Daarna was het Groningen, met invallers Michael de Leeuw en Dino Islamovic, dat het heft in handen nam. De groen-witten werden al snel gevaarlijk, maar kregen uiteindelijk wel de deksel op de neus. Op aangeven van aanvoerder Roland Alberg zette Michiel Kramer in de 82ste en 85ste minuut de marge op drie.

Met name de 2-0 was schitterend. Uit de lange bal van Alberg verschalke Kramer doelman Sergio Padt met een schitterende lob. Daarmee liet Groningen de kans liggen om aan kop te blijven in de Eredivisie. De Groningen hebben na drie Eredivisie-duels zes punten, terwijl ADO Den Haag op vier punten komt te staan.