Nieuwsarchief

21-05-14 Beugelsdijk naar FSV Frankfurt

Ondanks de adviezen van ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kiest Tom Beugelsdijk voor een volgende stap in zijn carrière. De 23-jarige verdediger heeft zojuist een tweejarig contract getekend bij FSV Frankfurt.

Beugelsdijk was transfervrij en kon ook langer bij ADO blijven. Die kans was echter klein, aangezien behalve Frankfurt en enkele andere Engelse clubs ook Birmingham City, Blackpool en Rotherham United achter de Haagse cultfiguur aanzaten.

'Na gesprekken met de clubleiding had ik bij deze club het beste gevoel. Ik heb veel wedstrijden uit de Tweede Bundesliga gezien en dat is echt een heel grote competitie', liet Beugelsdijk kort voor het zetten van zijn handtekening aan Voetbal International weten.

Op de clubwebsite van FSV Frankfurt noemt hij de Duitse Tweede Bundesliga-club de 'juiste vervolgstap in zijn loopbaan.' Tegen VI licht hij die keuze nader toe. 'De afstand tot Den Haag speelt zeker een rol. Het is maar vier uurtjes rijden, dus ik kan elk moment naar huis als ik dat wil.'

FSV Frankfurt eindigde dit seizoen op de dertiende plaats in de tweede afdeling van Duitsland, maar staat bekend als een club waar veel spelers hun definitieve doorbraak beleefden. Fraser adviseerde Beugelsdijk juist nog een jaar in Den Haag te blijven.

Technisch directeur Uwe Stöver denkt dat Beugelsdijk op zijn plaats is bij de tweede club van Frankfurt. 'Tom is een robuuste, kopsterke speler met duelkracht en aan versterking voor onze verdediging. Bij ADO was hij een onmisbare sterkhouder en publiekslieveling.'