Nieuwsarchief

01-03-14 ADO Den Haag – NAC 1-1

ADO Den Haag is vanavond in eigenhuis niet verder gekomen dan 1 punt tegen NAC.  In deze fase is elk punt kostbaar en zeker na een achterstand, maar gezien het programma dit weekeind had ADO Den Haag een flinke stap voorwaarts kunnen zetten bij een winst op NAC.

Mike van Duinen schoot de bal na achttien minuten rakelings langs het doel van Jelle ten Rouwelaar. Tot aan dat moment was het ADO Den Haag dat op zoek was naar het openingsdoelpunt. NAC Breda hield vooral tegen. Verder was de eerste helft er één met weinig echte kansen. Het bleef 0-0.

Vlak na rust gebeurde er wat. Elson Hooi brak de wedstrijd open namens NAC Breda: 0-1. Hij deed dat op aangeven van Rydell Poepon, die door ADO Den Haag wordt verhuurd aan NAC Breda. ADO Den Haag, dat onder Henk Fräser nog geen enkel duel verloor, moest nu wel komen om de achterstand weg te werken. De gelijkmaker liet nog geen kwartier op zich wachten. Roland Alberg beloonde een sterke periode van de thuisploeg door een lage voorzet binnen te glijden: 1-1.

Na de 1-1 werd er niet meer gescoord. Zodoende is ADO Den Haag nog altijd ongeslagen onder leiding van Fräser. Wel is de eerste achterstand sinds de aanstelling van Fräser een feit. Tegen Vitesse (0-0), Roda JC (0-1) en Go Ahead Eagles (3-2) stonden de ooievaars telkens minimaal op gelijke hoogte met hun tegenstander. ADO Den Haag staat nu met 28 punten op de vijftiende plaats.

NAC Breda bevindt zich in de middenmoot met een totaal van 32 punten. De Noord-Brabanders bezetten de tiende plaats. In de voorbije drie seizoenen eindigde NAC Breda telkens als dertiende.