Nieuwsarchief

15-02-14 Roda JC-ADO Den Haag 0-1

Roda JC is de nieuwe hekkensluiter in de Eredivisie. In Kerkrade was ADO Den Haag met 0-1 te sterk. Mitchell Schet was na rust de maker van het enige doelpunt.

Henk Fraser moest in zijn tweede wedstrijd als hoofdverantwoordelijke drie wijzigingen doorvoeren bij ADO Den Haag in vergelijking met de wedstrijd tegen Vitesse (0-0). Dion Malone schoof een linie terug, door de afwezigheid van de geschorste Tom Beugelsdijk. Zodoende was er plaats voor Mathias Gehrt op het middenveld. Voorin nam Yanic Wildschut de plaats in van de geschorste Roland Alberg. Robert Zwinkels verving de geblesseerde Gino Coutinho onder de lat.

Bij Roda JC moest Roly Bonevacia plaatsmaken voor Anouar Kali. Achterin nam Guy Ramos de plaats in van Bart Biemans, die af moest haken met een voetblessure. De geblesseerde Anco Jansen werd voorin vervangen door Mitchel Paulissen.

Roda JC Kerkrade was thuis in de Eredivisie ruim veertig jaar ongeslagen tegen ADO Den Haag. De laatste verliespartij was op 16 september 1973 (0-1). Uit en thuis waren de Limburgers zeventien duels op rij ongeslagen tegen ADO. De Hagenaars wonnen tien seizoenen terug thuis voor het laatst van Roda JC (25 februari 2004 1-0, enige goal kwam van het hoofd van Cedric van der Gun, nu FC Utrecht).

Matig
Ook nu leek het in de eerste helft niet op een overwinning van ADO uit te draaien. Het was een matig degradatieduel met weinig hoogtepunten. De supporters moesten 45 minuten wachten op de eerste grote kans. Op slag van rust waren bezoekers het dichtst bij een voorsprong. Gianni Zuiveloon gaf een voorzet op Mathias Gehrt. De inzet van de middenvelder werd echter van de lijn gehaald.

Een kleine tien minuten na rust was het wel raak voor ADO Den Haag. Filip Kurto kon een dieptepass, bedoeld voor Wildschut, nog onderscheppen, maar Mitchell Schet (op de foto in duel met Ard van Peppen) kon eenvoudig de rebound benutten: 0-1. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen. Roda JC wist in het vervolg van de tweede helft geen gelijkmaker meer te forceren.

Door de eerste nederlaag tegen ADO Den Haag in tien jaar is Roda JC de nieuwe hekkensluiter, met 22 punten. De Hagenaars hebben nu 24 punten en klimmen naar plaats zestien. SC Cambuur kan zondag, bij een goed resultaat tegen PEC Zwolle, langszij komen.

Tekst: VI