Nieuwsarchief

29-09-13 Feyenoord-ADO Den Haag 4-2

ADO Den Haag heeft het in het uitduel tegen Feyenoord helaas niet kunnen bolwerken. De Rotterdammers waren duidelijk beter en bereikten mede door drie doelpunten van Graziano Pellè een makkelijke overwinning: 4-2.

De 4-2 eindstand geeft niet helemaal de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen weer. Ruim 75 minuten was Feyenoord de betere en kwam ADO Den Haag, dat voor aanvang Danny Holla (hiel) en Vito Wormgoor (knie) wegens blessures zag afhaken, er eigenlijk niet echt aan te pas. In de slotfase, nadat eerst Mike van Duinen een strafschop had gemist, kon Ricky van Haaren met twee doelpunten (waarvan eentje als eigen doelpunt van Jordy Clasie wordt gezien) nog wel voor een beter resultaat zorgen. Maar de winnaar stond toen jammergenoeg allang vast.

In de veertigste ontmoeting in de Kuip tussen beide ploegen draaide Feyenoord vanaf het begin de duimschroeven aan. De Hagenaars kwamen niet onder de druk vandaan, maar de thuisploeg creëerde weinig kansen.

De Rotterdammers maakten het zich wel makkelijker door de eerste mogelijkheid doeltreffend af te ronden. Na een lange pass van Clasie legde Lex Immers de bal perfect klaar voor de ingelopen Pellè. Doelman Gino Coutinho kon de goede inzet van de Italiaan onvoldoende keren, zodat de spits een nieuwe kans kreeg om doeltreffend te zijn: 1-0.

Gaandeweg de eerste helft zakte de thuisclub weg en kregen de geel-groenen via standaardsituaties nog twee goede kansen. Van Haaren zag hoe doelman Erwin Mulder met het nodige geluk en de lat zijn vrije trap uit het doel haalde. Uit de daaropvolgende corner kon Mathias Gehrt niet van dichtbij scoren.

Vlak voor rust zetten de Rotterdammers weer aan en Daryl Janmaat had moeten scoren, maar de rechtsback schoot van dichtbij naast. De voormalige ADO Den Haag-speler maakte zijn misser in de 45e minuut goed toen hij een lange bal richting Pellè verstuurde. De spits bediende, het leek toch wel erg op buitenspel, met de borst Bruno Martins Indi, waarna de verdediger met een volley Coutinho kansloos liet: 2-0.

De tweede helft leek daardoor een formaliteit te worden, zeker toen in de 56e minuut Pellè na een voorzet van Miquel Nelom Feyenoord naar een comfortabele voorsprong schoot: 3-0.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük toonde even later geen medelijden met de dolende Hagenaars. Toen Aaron Meijers, in een poging om Samuel Armenteros te verdedigen, uitgleed en de Cubaanse Zweed over de linksback heen viel, gaf de arbiter een strafschop. Pellè vijzelde zijn totaal op door het buitenkansje te benutten. Martijn de Zwart, die de geblesseerde Coutinho halverwege de tweede helft verving, had geen schijn van kans: 4-0.

Een nog grotere Haagse nederlaag werd op dat moment gevreesd, maar de thuisploeg verslapte en begon veel ruimte weg te geven. Daarvan profiteerde invaller Michiel Kramer die een lange bal van Van Haaren over Stefan de Vrij in zijn voeten zag belanden. Toen de verdediger zijn arm uitstak en Kramer naar de grond ging, kreeg ook ADO Den Haag een strafschop. Maar Mike van Duinen joeg de penalty over het doel.

In de slotfase verprutste Feyenoord nog de nodige kansen, terwijl de ploeg van Maurice Steijn nu wel succesvol was. Na een pass van Gianni Zuiverloon stuitte Kramer in de 84e minuut nog op de vuisten van Mulder, maar de goed meegelopen ex-Feyenoorder Van Haaren kon de rebound binnenschieten: 4-1.
 
Vier minuten later bood invaller Danny Bakker, na een afgeslagen corner, Van Haaren een nieuwe kans. Dit keer plaatste de middenvelder de bal met behulp van het hoofd van Clasie in de verre hoek: 4-2.

Door de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden nemen de zorgen van ADO Den Haag toe. De Hagenaars hebben woensdag een nieuwe kans om uit de onderste regionen weg te komen wanneer het inhaalduel met Vitesse op het programma staat. De ploeg van Steijn treft dan wel een zeer gemotiveerde tegenstander, want bij winst pakken de Arnhemmers de koppositie. De aanvang van dit duel in het Kyocera Stadion is 15.30 uur.
 
De FeitenMaurice Steijn kan geen beroep doen op de geblesseerde Kevin Jansen, Mitchell Schet, Danny Holla en Vito Wormgoor, terwijl Wilfried Kanon nog niet speelgerechtigd is. Door het ontbreken van Wormgoor speelt Christian Supusepa in het centrum van de verdediging. Dion Malone, Ricky van Haaren en Roland Alberg vormen het middenveld. Linksback Aaron Meijers is vandaag de aanvoerder.

7. Een lange bal van Jordy Clasie bereikt Lex Immers, die de bal knap breed legt op Graziano Pellè. Doelman Gino Coutinho kan de inzet van de Italiaan maar half keren, zodat de spits alsnog succesvol kan zijn: 1-0.

21. Een vrije trap van Ricky van Haaren stuit vlak voor Erwin Mulder op. Via de handen van de Rotterdamse doelman gaat de bal maar net over de lat.

21. Roland Alberg verlengt een corner van Jerson Cabral. Van dichtbij schiet Mathias Gehrt via Clasie over.

24. Tonny Vilhena schiet een vrije trap over.

35. Christian Supusepa blokkeert de opkomende Ruben Schaken en krijgt van scheidsrechter Serdar Gözübüyük een gele kaart.

41. Schaken wil op de counter Immers bedienen maar geeft de bal laag voor. Dion Malone schiet vervolgens tegen Tom Beugelsdijk aan, waardoor de ex-ADO-speler alsnog in balbezit komt. Hij bedient Daryl Janmaat die van dichtbij naast schiet.

43. Van Haaren schiet een vrije trap naast.

45. Na een lange bal van Janmaat legt Pellè de bal klaar voor Bruno Martins Indi. De verdediger plaatst zijn volley buiten bereik van Coutinho in de verre hoek: 2-0.

46. Michiel Kramer vervangt aan het begin van de tweede helft de onzichtbare Cabral.

50. Mike van Duinen vloert Martins Indi en krijgt geel.

54. Haags balverlies op het middenveld geeft Miquel Nelom de gelegenheid om op links uit te breken. Zijn voorzet wordt door Pellè in het doel geschoten: 3-0.

56. Samuel Armenteros lost Schaken af.

57. Coutinho, die in de eerste helft al aan een bovenbeenblessure was behandeld, kan niet verder spelen. Martijn de Zwart is zijn vervanger.

63. Armenteros omspeelt Aaron Meijers. In een poging om de aanvaller bij te halen glijdt de linksback uit waarna de Cubaanse Zweed over hem heen valt. Voor Gözübüyük reden om een strafschop te geven.

64. Pellè benut het buitenkansje vanaf elf meter: 4-0.

64. Jean Paul Boëtius verlaat geblesseerd het veld. John Goossens is zijn vervanger.

68. Na een hoekschop van Clasie legt Pellè de bal klaar voor Armenteros. De invaller schiet naast.

71. Mulder pakt een schot van Van Duinen.

75. De Zwart heeft geen problemen met een vrije trap van Goossens.

77. Martins Indi maakt plaats voor Terence Kongolo.

78. Een lange bal van Van Haaren gaat over Stefan de Vrij heen. Kramer neemt de bal mee en de verdediger steekt een arm uit, waarna de Haagse invaller naar de grond gaat: strafschop.

79. Van Duinen schiet de bal vanaf de strafschopstip over.

80. Nelom schiet na een pass van Immers voorlangs.

84. Immers komt vrij voor De Zwart maar de doelman verhindert een treffer.

84. Na een lage voorzet van Gianni Zuiverloon schiet Kramer op de vuisten van Mulder. Van Haaren tikt de rebound binnen: 4-1.

87. Danny Bakker mag voor Alberg invallen.

88. Bakker brengt een afgeslagen corner terug bij Van Haaren. De middenvelder plaatst de bal, met hulp van het hoofd van Clasie, in de verre hoek: 4-2.

90. Goossens schiet voorlangs na een voorzet van Immers.

90+3. Armenteros geeft voor en Pellè schiet met een halve omhaal over.
KarakteristiekFeyenoord - ADO Den Haag 4 - 2 (2 - 0)
Scoreverloop: 7. Pellè 1-0 45. Martins Indi 2-0 54. Pellè 3-0 63. Pellè (strafschop) 4-0 84. Van Haaren 4-1 88. Clasie (eigen doel) 4-2
Scheidsrechter: Gözübüyük
Aantal toeschouwers: 41.000
Gele kaarten: Supusepa, Van Duinen, Kramer (allen ADO Den Haag)
OpstellingFeyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi (77. Kongolo), Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken (56. Armenteros), Pellè, Boëtius (64. Goossens)
ADO Den Haag: Coutinho (57. De Zwart); Zuiverloon, Beugelsdijk, Supusepa, Meijers; Malone, Alberg (87. Bakker), Van Haaren; Cabral (46. Kramer), Van Duinen, Gehrt
Door: Klaas Jan Droppert
Fotografie: VI-Images
www.adodenhaag.nl