Nieuwsarchief

19-09-13 Voorbeschouwing ADO Den Haag - N.E.C.

Na de afgekeurde wedstrijd tegen Vitesse, komt de ploeg van trainer Maurice Steijn komend weekend in actie tegen een andere club uit Gelderland. N.E.C. is zaterdagavond namelijk de tegenstander in het Kyocera Stadion. Het duel tussen de nummer 17 (ADO Den Haag) en 18 (N.E.C.) begint om 19:45 uur.

N.E.C. begon de competitie dramatisch, maar lijkt nu enige mate van herstel te vertonen. Sinds de komst van trainer Anton Janssen (vervanger van Alex Pastoor) werd er al twee keer achtereen gelijk gespeeld. Uit bij NAC Breda werd het 1-1 en thuis tegen Feyenoord stond er na 90 minuten voetvallen 3-3 op het scorebord.

Afgelopen transferperiode veranderde er veel bij N.E.C. De Nijmegenaren zagen een karrenvracht aan spelers komen en gaan. Het basiselftal van afgelopen zondag bestond maar liefst uit negen nationaliteiten. De meest talentvolle voetballer is nog altijd de uit de eigen jeugd afkomstige Navarone Foor.

"De Messi van Opheusden" speelt op "tien" en beschikt over een uitstekende techniek en heeft een prima versnelling in de benen. Naast zijn snelheid en technische vernuft heeft hij ook nog de kwaliteit om zijn ploeggenoten met slimme passes voor de goal te zetten.

Sterkhouder is de IJslander en middenvelder Victor Palsson. Zijn mentale en fysieke kracht zijn heel belangrijk om dit N.E.C. beetje bij beetje weer omhoog te krijgen. Echte afmakers, daar ontbreekt het nog aan bij de Gelderlanders. Waar vorig seizoen Melvin Platje het net vrij makkelijk vond, werd voorafgaand aan dit seizoen Michael Higdon als vervanger van Platje van Motherwell (waar hij topscorer werd) gehaald. Het Schotse voetbal is alleen wel heel wat anders dan het Nederlandse combinatiespel.

Bij ADO Den Haag ontbreekt de langdurig geblesseerde Kevin Jansen en Dion Malone is geschorst door zijn rode kaart bij Heracles Almelo.

De wedstrijd ADO Den Haag - N.E.C. wordt geleid door scheidsrechter Pieter Vink. De leidsman wordt geassisteerd door Rob Meenhuis en Nicky Siebert. Jeroen Manschot is de vierde official.

Historie
ADO Den Haag ontving N.E.C. in competitieverband 31 keer eerder.
De Residentieclub won 17 ontmoetingen, terwijl de club uit Nijmegen negen keer als winnaar van het veld wist te stappen.

Vorig seizoen won ADO Den Haag met 2-0 van N.E.C. door doelpunten van Jens Toornstra.

Vier seizoenen geleden wist de Nijmeegse Eendracht Combinatie voor het laatst in Den Haag te winnen. ADO Den Haag leidde een kwartier voor tijd nog met 2-0, maar verloor uiteindelijk nog met 2-3.

O.a. Maarten Atmodikoro, Emiel van Eijkeren, Youssef El-Akchaoui, Danny Hoekman en de Braziliaan Tininho droegen in het verleden zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van NEC.

bron www.adodenhaag.nl