Nieuwsarchief

02-02-13 Steijn twijfelt niet over zijn sportieve toekomst

ADO Den Haag trainer Maurice Steijn kreeg deze week een enorme teleurstelling te verwerken. Eén van zijn beste spelers vertrok naar FC Utrecht. Veel ruimte om versterkingen binnen te halen zijn er niet. Alleen Koppers kwam van Ajax de Haagse gelederen versterken. Toch twijfelt de coach niet aan zijn sportieve toekomst bij de club.

Naast de transferperikelen werd ook bekend, dat ADO is teruggezet door de KNVB naar categorie 1 in verband met de financiële huishouding. Dit heeft onder meer tot gevolg, dat Maurice Steijn te maken heeft met vrijwel geen mogelijkheden om de ploeg sportief te versterken de komende tijd. Heeft het dan voor hem nog zin om bij ADO werkzaam te blijven gezien deze situatie? ,,Die vraag is natuurlijk al meerdere keren gesteld”, reageert Steijn tegen Haaglandenvoetbal, ,,maar ik heb het nog super naar mijn zin bij ADO, met een geweldige groep gasten. Als je dan vanochtend (vrijdagmorgen - red.) weer ziet, dat we met z’n allen weer werken met ook een perfecte staf om mij heen, dan is er geen denken aan, dat ik weg zou gaan omdat het financieel moeilijk is waardoor we onze beste speler(s) moet(en) verkopen. Dat is nu eenmaal de situatie zoals die is en daar gaan we naar handelen.”

lastiger

Maar het maakt het werken er sportief gezien niet gemakkelijker op. Steijn weer: ,,Dat maakt het zeker wat lastiger en dat lijkt mij ook logisch, want als je van de zomer af aan uitspreekt dat we tussen de tiende en twaalfde plaats willen eindigen en in de periode daarna ben je Zwinkels, Horvath, Rado en Toornstra kwijt en daarvoor terug heb je Koppers en Kolk, dus vier weg en twee terug met de aantekening dat je met Toornstra je beste speler bent kwijtgeraakt, dan is het duidelijk dat het het voor ons wat lastiger maakt, maar niet onmogelijk.”

stappen

Maar ook Maurice Steijn zal toch vooruit kijken naar het nieuwe seizoen, met bepaalde plannen en ook hij maakt schaduwlijstjes met te halen spelers. Dat lijkt het toch een heel moeilijke - om niet te zeggen een onmogelijke – taak om sportief stappen te maken. ,,Dat is het ook”, geeft Steijn toe, ,,en daarin zullen we misschien ook andere keuzes moeten maken omdat het financieel niet haalbaar is om bepaalde jongens aan te trekken. Maar dat maakt je ook inventief en volgens mij hebben we onze kracht vorig jaar ook gehaald uit het uitgebreid scouten van spelers die met hun club gedegradeerd waren of het bij andere clubs net niet gered hebben. Denk aan het voorbeeld Danny Holla, die weg mocht bij Groningen en uiteindelijk bij VVV was beland. Dus daar kan ook de sterkte inzitten, dus op het op oog spelers halen die misschien niet interessant zijn voor andere clubs, maar bij jouw speelstijl passen en die ook bij de club passen. Daarnaast hoort het ook bij mijn vak om spelers beter te maken, dus daar zit ook een heel grote uitdaging in.”

 Dus Maurice Steijn twijfelt niet over z’n sportieve toekomst bij ADO Den Haag? ,,Absoluut niet”, klinkt het resoluut, ,,ik heb er onwijs veel zin in en veel vertrouwen in de groep die er nog is en ook veel vertrouwen in mijn staf. Dus dat is voor mij geen enkele discussie.”

© Haaglandenvoetbal.nl, Tekst: Rob Blankenstein