Nieuwsarchief

28-11-12 Clubiconen stonden samen op tegen kanker

De wedstrijd NAC Breda – ADO Den Haag van afgelopen weekend stond in het teken van de KWF Kankerbestrijding. Meerdere clubs uit de Eredivisie en Jupiler League droegen tijdens de wedstrijden hun steentje bij om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Bij de opkomst van zowel NAC als ADO-spelers werd stilgestaan bij het de actie. Kinderen van de line-up betraden het veld in shirts van de van KWF Kankerbestrijding. Daarbij hielden ze een groot spandoek vast met de woorden ‘Sta op tegen kanker’ wat vanaf de tribune duidelijk te zien was. Naast het spandoek stonden oud-NAC-speler Rob Penders en oud-ADO-speler Lex Schoenmaker zij aan zij om de actie te steunen. Rob Penders vroeg daarbij letterlijk om op te staan tegen kanker.

“Ik sta op tegen kanker omdat één op de drie Nederlanders kanker krijgt. Iedereen kent wel iemand met kanker. Kanker komt steeds vaker dichterbij dan je lief is. En helaas overlijden er nog steeds te veel mensen aan kanker. Maar hier kunnen we iets aan doen met zijn allen! Daarom vraag ik jullie allemaal om NU op te staan tegen kanker. Sta op tegen kanker en steun KWF Kankerbestrijding”, aldus Rob Penders. Supporters stonden na deze woorden allen op, gevolgd door een enthousiast applaus. Lex Schoenmaker voegde daar met nadruk nog aan toe om het woord kanker niet als scheldwoord te gebruiken, omdat het zo velen mensen kwetst.