Nieuwsarchief

02-11-12 Roda - ADO Den Haag 0-0

ADO Den Haag heeft zijn ongeslagen status in uitduels in de eredivisie bij Roda JC weten vast te houden. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde vrijdag in Kerkrade met 0-0 gelijk.

De Limburgse ploeg van trainer Ruud Brood presteert dit seizoen nog niet al te best. Roda JC staat pas 14e en liet ook tegen ADO niet heel veel zien. De gasten, die alleen in 1973 een keer in Kerkrade wisten te winnen, waren grote delen van de wedstrijd de gevaarlijkste van de twee ploegen. Via Rydell Poepon kreeg het de grootste kans van de eerste helft. De spits, die dit seizoen bijzonder moeizaam tot scoren komt, kreeg de bal prima mee van Tjaronn Chery maar zag hoe Roda-doelman Filip Kurto nog een been tegen zijn inzet kon zetten.

De Poolse goalie leek 10 minuten later wel geklopt, maar de inzet van Chery werd nog net van richting veranderd waardoor het schot langs de verkeerde kant van de paal ging. Roda, waar Támas Kádár als linksback de voorlopig met een knieblessure uitgeschakelde Abel Tamata verving, stelde daar buiten afstandsschoten van Mark-Jan Fledderus en Amin Affane en een omhaal van aanvoerder Sanharib Malki niet veel tegenover.

Ook na rust kabbelde het duel rustig verder. Na een klein uur spelen was er even een fase van 3 minuten waarin er wat opwinding was in Kerkrade. Eerst zag ADO-verdediger Tom Beugelsdijk zijn kopbal door Affane van de lijn gehaald worden. Uit de tegenstoot krulde Mitchell Donald de bal fraai vervolgens naar de bovenhoek, maar doelman Robert Zwinkels, de vervanger van de nog steeds geblesseerde Gino Coutinho, tikte de bal over. Bij de daaropvolgende corner was Zwinkels kansloos op een kopbal van Bart Biemans. Die spatte echter op de lat uiteen.

Pas in de slotfase kwam Roda er nog een paar keer gevaarlijk uit. Malki kwam na een voorzet van invaller Guus Hupperts echter een teen te kort om de bal binnen te werken. Ook Biemans verscheen in de slotminuut nog voor Zwinkels, maar tot een schot kwam de Belg niet meer.