Nieuwsarchief

01-07-12 ADO: De Goey welkom, Mulder mag weg

Eén van de clubs die zich in de voorbije periode het meest op de transfermarkt heeft begeven, is ADO Den Haag. En de Hagenezen zijn nog altijd druk bezig met het doen van aan- en verkopen.

Maurice Steijn verwelkomde afgelopen vrijdag zes nieuwelingen op de training van de club achter de duinen: Danny Holla, Kevin Jansen, Dion Malone, Aaron Meijers, Rydell Poepon en Vito Wormgoor. Lex Immers (Feyenoord) en Christian Kum (SC Heerenveen) vertrokken. Steijn is, zoals hij ook al meerdere malen tegen ELF Voetbal liet weten, content met het transferbeleid van ADO Den Haag. "Ik merk dat het stuk voor stuk jongens zijn met een enorme drive. Bovendien beschikken ze ook allemaal over de nodige ervaring in de Eredivisie", aldus de 38-jarige coach tegenover Omroep West.

Steijn is duidelijk in zijn doelstelling voor komend seizoen. "Vorig seizoen is toch anders verlopen dan we hadden gehoopt. Je moet realistisch blijven. Vorig jaar werden we zevende, maar ADO Den Haag is de laatste vijf jaar vier keer rond de vijftiende plaats geëindigd. Tiende zou al heel mooi zijn." Directeur Cees Driebergen noemt de doelstelling voor komende seizoen 'aanschurken tegen het linkerrijtje'. ADO Den Haag versterkte zich met de zes bovengenoemde nieuwelingen en met Gary Mendes Rodriques. Naast Immers en Kum vertrok ook Stade Rennes-huurling John Verhoek.

ADO Den Haag ziet in keeperstrainer Ed de Goey de opvolger van de naar Anderlecht overgestapte Max de Jong. Eerder deden de Hagenezen een poging om Harald Wapenaar los te weken bij FC Volendam. Tevergeefs. De Goey, die onder contract staat bij RKC Waalwijk, zou wel oren hebben naar een overgang naar het Kyocera Stadion. Onduidelijk is of de Waalwijkers willen meewerken.

ADO Den Haag laat Paul Mulders alweer gaan, meldt het AD. De 31-jarige middenvelder beschikt nog over een eenjarig contract. Desondanks zijn de Hofstedelingen bereid om hun medewerking te verleden aan een transfer. Naar verluidt schermt Mulder, die in begin 2011 overkwam van AGOVV Apeldoorn, met belangstelling vanuit Indonesië. Hij speelde slechts elf keer in het shirt van de groengelen.