Nieuwsarchief

22-04-12 ADO Den Haag - Feyenoord 1-2

Het is ADO Den Haag niet gelukt om Feyenoord dit seizoen twee keer te verslaan. In De Kuip wonnen de Hagenaars nog met 0-3 maar in het Kyocera stadion domineerden de Rotterdammers (1-2), waardoor de ploeg van Maurice Steijn nog altijd niet helemaal veilig is.

Een punt had ADO Den Haag al bijna van de nacompetitie zorgen kunnen ontdoen, maar de Hagenaars konden in het thuisduel tegen de Stadionclub niet imponeren. De Haagse spelers verloren veel fysieke duels, passes kwamen niet lekker aan en kansen waren er heel eerlijk gezegd amper. Op alle fronten was Feyenoord, die sterspeler John Guidetti wegens griep misten, de groen-gelen de baas.

ADO Den Haag zag na Chris Kum met Kenneth Omeruo een tweede belangrijke verdediger afhaken.

Waar Feyenoord er voor rust niet in slaagde de ban te breken, gebeurde dat in de eerste minuut na rust wel. Een voorzet van Fernandez kon maar nauwelijks verwerkt worden door Coutinho, waarna de gretige Schaken binnen kon prikken.

Door een trefzekere counter tilde Fernandez in de zeventigste minuut de marge naar twee. Hij werd in stelling gebracht door Bakkal en was het slotstuk van de trefzekere uitval met een lage schuiver. ADO kon pas in de slotminuut een vuist maken; Lex Immers benutte een strafschop. Sekou Cissé liet even daarvoor nog een levensgrote kans liggen op de 0-3, maar mocht opgelucht ademhalen nadat bleek dat de aansluitingstreffer te laat kwam voor de Hagenaars.

KarakteristiekADO Den Haag - Feyenoord 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 46. Schaken 0-1 70. Fernandez 0-2 89. Immers (strafschop) 1-2
Scheidsrechter: Vink
Aantal toeschouwers: 13.248
Gele kaarten: Martins Indi, El Ahmadi (beiden Feyenoord)
OpstellingADO Den Haag: Coutinho; Ammi, N’Toko (46. Radosavljevic), Horváth, Supusepa; Toornstra, Visser, Chery (66. Van Duinen); Smolarek (60. Elbers), Immers, Vicento
Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi (73. Nelom); El Ahmadi, Bakkal, Clasie; Schaken, Fernandez, Cissé