Nieuwsarchief

24-03-12 Smolarek: Mijn vader wil ook dat ik doorga

Ebi Smolarek moest onlangs plotseling afscheid nemen van zijn vader. De Pool heeft het er moeilijk mee gehad, maar keert zaterdag tegen FC Twente weer terug in het elftal van ADO Den Haag. De aanvaller is blij dat hij 'op deze manier zijn zinnen kan verzetten'.

Mijn vader was een oud-voetballer waar ik als kind heel veel van heb geleerd", zegt Smolarek zaterdag in het Algemeen Dagblad. "Het is moeilijk om zijn verlies te accepteren. Je vraagt jezelf ook af waarom dit gebeurt. Toch heb ik ook veel nagedacht over wat hij zou willen. Hij zou het niet leuk vinden als ik bij de pakken neer zou gaan zitten en niets meer zou doen. Daarom heb ik alweer hard getraind om wedstrijden te spelen. Ik moet gewoon door, dat bereik je alleen maar door hard te werken. Dat zou hij ook willen."

Vanuit Nederland kreeg Smolarek tot zijn genoegen veel steun bij het overlijden van zijn vader. "Op de zaterdagochtend en de dag erna heb ik alles vanachter mijn computer bekeken. De vele reacties hebben mij een heel fijn gevoel gegeven. Dat mijn vader zoiets heeft kunnen bereiken, dat de fans hem na zo'n lange tijd nog niet vergezet zijn, vind ik heel bijzonder", besluit hij.