Nieuwsarchief

20-01-12 ADO staat achter salarishuis

ADO Den Haag is niet van plan om het salarisplafond te doorbreken om de gewilde centrale verdediger Christian Kum na dit seizoen aan boord te houden. Trainer Maurice Steijn zegt dat de in juni transfervrije speler een aanbieding is gedaan, die ’maximaal’ is voor ADO-begrippen.

Daarmee gaat hij tot de topverdieners van onze club behoren. Ik wil Christian heel graag houden, maar we staan achter ons salarishuis”, aldus de coach van de Hagenaars.

De 26-jarige Kum wordt gevolgd door scouts van Engelse clubs. John van Zweden, mede-eigenaar van Swansea City, was recent al enthousiast over een transfer van de speler naar de Premier Leagueclub. Kum, die vanavond met ADO thuis tegen Roda JC de competitie hervat, blijft nuchter onder de belangstelling en sluit niet eens uit dat hij later dit seizoen gewoon zijn contract verlengt in Den Haag. Hij speelt al twaalf jaar vol passie voor ADO Den Haag, maar zit wel in een positie om bij een grote sportieve stap omhoog zonder hobbeltje te kunnen vertrekken. „Ik heb tegen de club gezegd dat ik even wil wachten. Ik speel zeven jaar in het eerste elftal en kijk nu even om me heen. Dat recht heb je als je contract afloopt”, zegt Kum.

Wrang voor de Hagenaars is dat bij een succesvolle tweede seizoenshelft (bij winst op Roda JC klimt ADO meteen drie plaatsen) de jacht op de beste spelers van de club – behalve Kum, ook Wesley Verhoek, Immers en Toornstra – alleen maar zal toenemen.

Bron Telegraaf