Nieuwsarchief

31-08-12 ADO Den Haag - FC Groningen 0-1

ADO, dat na de eerste drie wedstrijden nog ongeslagen was, begon goed aan de wedstrijd. FC Groningen was echter als eerste dichtbij een treffer. In de achttiende minuut hield ADO-doelman Gino Coutinho zijn ploeg in de race met een knappe redding op het schot van Leandro Bacuna.

Tien minuten voor rust moest de Haagse sluitpost zich wel gewonnen geven. Een vrije trap van Mitchell Schet kon door Tim Sparv gemakkelijk worden binnen gekopt: 0-1. Na het doelpunt van Groningen had de thuisploeg moeite om de boel weer op de rit te krijgen.

Ook na de hervatting slaagde ADO er niet in om de score gelijk te trekken. Pas in het befaamde Haags kwartiertje verschenen de Hagenaren weer dreigend voor het doel van Groningen. Met name Charlton Vicento was dicht bij de gelijkmaker, maar hij trof de lat.

Voor Groningen betekende het de eerste uitoverwinning sinds 23 maart van dit jaar, toen de uitwedstrijd tegen Excelsior met 0-1 werd gewonnen. De tien wedstrijden daarna wist Groningen niet te winnen.

Door de nederlaag blijft ADO op vijf punten uit drie wedstrijden staan, terwijl De Trots van het Noorden de onderste plaatsen achter zich laat en op vier punten staat.