Nieuwsarchief

31-01-13 Toornstra naar FC Utrecht

Jens Toornstra vervolgt zijn carrière per direct bij FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder had bij ADO Den Haag nog een contract tot medio 2014, maar gaf al langere tijd aan open te staan voor een volgende stap. De voormalige jeugdinternational wordt vandaag (donderdag) medisch gekeurd, waarna hij een verbintenis tot medio 2017 in de Domstad zal tekenen.

Toornstra werd in de voorbije weken nadrukkelijk in verband gebracht met Swansea City, Cardiff City en SC Heerenveen, maar uiteindelijk toonde FC Utrecht de meeste daadkracht. Gisteren aan het eind van de middag werden de eerste contacten gelegd, waarna beide clubs 's avonds tot overeenstemming kwamen. ADO Den Haag zal naar verluidt een miljoen euro ontvangen voor de speler.

FC Utrecht was al langere tijd gecharmeerd van Toornstra. Anderhalf jaar geleden waren beide partijen dichtbij een akkoord, maar gaf de middenvelder nog de voorkeur aan ADO, en ook afgelopen zomer informeerde de club naar de voorwaarden om hem over te nemen. Later vandaag zal Toornstra op VI.nl reageren op zijn transfer naar FC Utrecht. ((Freek Jansen)