Nieuwsarchief

31-01-12 ADO mikt op huurling Hoesen als vervanger Verhoek

Op zoek naar een opvolger voor de naar FC Twente vertrokken Wesley Verhoek richt ADO Den Haag zich op de 21-jarige Danny Hoesen.

Hoesen staat nog tot komende zomer onder contract bij Fulham, maar speelt momenteel op huurbasis voor Fortuna Sittard. In Zuid-Limburg was hij tot dusver zes keer trefzeker in negentien duels. ADO kan hem alleen definitief overnemen van Fulham en is daarover nu in gesprek met de club van Martin Jol.

Ook voormalig Feyenoorder Ebi Smolarek (31) is in beeld bij de Hagenaars, die maandag al om tafel zaten met de transfervrije aanvaller. Hij schermt echter met verschillende opties, waaronder in zijn geboorteland Polen.

Smolarek wil ergens regelmatig aan spelen toekomen om zo deelname aan het EK af te dwingen. De oud-Feyenoorder is clubloos sinds zijn vertrek bij Al-Khor uit Qatar eerder deze maand, zodat ADO niet vastzit aan de transferdeadline van vanavond.

Versterking in de voorhoede is dringend gewenst voor de Eredivisionist, die gisteravond ook Mike van Duinen voorlopig kwijtraakten. De spits brak een middenvoetsbeentje in een duel met Jong ADO en staat maanden langs de kant.