Nieuwsarchief

30-08-11 Elia kan ADO DH geld op gaan leveren

Eljero Elia heeft het trainingskamp van Oranje verlaten om met zijn zaakwaarnemers af te reizen naar Turijn. Daar gaat de linksbuiten van Hamburger SV onderhandelen over een contract bij Juventus. Mocht Elia de overstap maken dan maakt ADO Den Haag kans op een aanzienlijk bedrag.

De clubs hebben inmiddels al overeenstemming bereikt. Juventus is bereid tien miljoen euro te betalen aan HSV, waarvan vier miljoen direct en het restant in termijnen. Elia voelde zich niet meer op zijn gemak in Hamburg.

De onrust bij de club en de wisselingen in de selectie zorgden voor de grootste wrevel bij de international. Bovendien loopt het niet bij de huidige hekkensluiter in de Bundesliga en vond Elia zich terug op de reservebank.

Maandag maakte Elia nog duidelijk dat zijn voorkeur eigenlijk uitgaat naar Engeland. De interesse van Arsenal en Fulham werd echter niet concreet. De eventuele keuze voor Juventus is verrassend. De 24-jarige aanvaller liet namelijk weten Italië niet zo te zien zitten vanwege het racisme in de stadions en de veelal dubbele dekking die de meeste ploegen in de Serie A toepassen.