Nieuwsarchief

30-03-14 ADO Den Haag - PEC 1-1

ADO Den Haag en PEC Zwolle speelden zondagmiddag allerminst overtuigend. In Den Haag kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Bekerfinalist PEC Zwolle schoot wel goed uit de startblokken en kreeg al snel goede kansen via Guyon Fernandez en Mustafa Saymak, maar beiden zagen hun inzet gekeerd doelman Gino Coutinho. De thuisploeg begon zwak en kreeg daarvoor na twintig minuten de rekening gepresenteerd. Uit de hoekschop van Bart van Hintum knikte Maikel van der Werff raak bij de tweede paal.

De centrumverdediger bepaalde eerder deze week met een schot van afstand nog de eindstand in de halve finale van het KNVB bekertoernooi tegen NEC (2-1). In het Kyocera Stadion was Van der Werff opnieuw trefzeker, dit keer met het hoofd. ADO herpakte zich snel na de treffer van PEC.

Namens de Hagenaars zorgden Vito Wormgoor en Tom Beugelsdijk voor gevaar bij de dode spelmomenten. Tot twee keer toe hield Kevin Begois, de vervanger van de geblesseerde doelman Diederik Boer (lies), zijn ploeg op de been met katachtige reddingen. Diezelfde Begois had vlak voor de rust niets in te brengen tegen de inzet van Roland Alberg.

De aanvaller van ADO verschalkte Begois, die na de rust werd vervangen door Leon ter Wielen vanwege een blessure, met een schitterend schot van grote afstand. Na de onderbreking was het duel tussen de nummer negen en dertien vlak en voorspelbaar. Ook qua kansen weinig verheffends.

Fred Benson en ADO-aanvaller Yanic Wildschut waren het dichtst bij een winnende treffer. De invaller van PEC Zwolle schoot een-op-een met Coutinho naast, terwijl de inzet van Wildschut in het zijnet belandde. Doelpunten vielen er niet meer waardoor beide ploegen bleven steken op een gelijkspel. Daarmee behoudt trainer Henk Fraser zijn ongeslagen status als trainer van ADO Den Haag (W3, G4).