Nieuwsarchief

29-10-11 Heerenveen - ADO Den Haag 4-0

Zaterdagavond was de ploeg van Jans op eigen veld te sterk voor ADO Den Haag (4-0). De zege betekende het achtste opeenvolgende Friese optreden in de competitie zonder nederlaag. Bas Dost was met drie treffers de gevierde man bij de thuisploeg.

In het eerste half uur slaagden beide ploegen er niet in de ban te breken. Een tegenvaller voor SC Heerenveen was het uitvallen van Oussama Assaidi, de aanvaller van de Friezen moest na 36 minuten spelen de strijd staken.

Kort na de aftocht van Assaidi opende zijn collega-aanvaller Luciano Narsingh de score. Hij werd op maat bediend door Filip Djuricic en schoof de bal binnen. Dat de bal door de benen van goalie Gino Coutinho verdween, gaf de treffer wat extra cachet.

Pas in het laatste kwartier besliste Heerenveen het duel. Narsingh werd opnieuw gelanceerd en ging alleen op Coutinho af. Christian Supusepa tikte de razendsnelle aanvaller binnen het zestienmetergebied aan en werd bestraft met een rode kaart én een strafschop. Dost benutte de penalty door de bal snoeihard door het midden in het dak van het doel te schieten.

In de 82ste minuut maakte Dost zijn individuele feestje compleet door op vrijwel identieke wijze het net te vinden. Dit keer was zijn inzet vanaf elf meter opnieuw kiezelhard, maar sloeg de bal iets lager tegen de touwen. De eindstand kwam op het bord na opnieuw een fraaie actie van uitblinker Narsingh. Hij bood Dost, die zijn loepzuivere hattrick vervolmaakte, een niet te missen kans.

Door de overwinning nadert Heerenveen de subtop. ADO vertoeft nog bovenaan in het rechterrijtje, maar kan zondag diverse plaatsen zakken.

KarakteristiekSC Heerenveen - ADO Den Haag 4-0 (1 - 0)
Scoreverloop: 43. Narsingh 1-0 77. Dost (strafschop) 2-0 82. Dost (strafschop) 3-0 87. Dost 4-0
Scheidsrechter: Nijhuis
Aantal toeschouwers: 25.000
Gele kaarten: Martinus (Heerenveen), Radosavljevic, Horváth (beiden ADO Den Haag)
Rode kaarten: Supusepa (ADO Den Haag)
OpstellingSC Heerenveen: SC Heerenveen: Vandenbussche; Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, Breuer; Djuricic, V. Elm (79. Svec), Kums; Narsingh, Dost, Assaidi (35. Martinus).
ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Kum, Horváth, Supusepa; Immers (83. Mulders), Radosavljevic, Toornstra; Chery, J. Verhoek, W. Verhoek (83. Vicento).