Nieuwsarchief

29-01-12 NEC - ADO Den Haag 2-0

NEC heeft zondagmiddag de negentiende speelronde van de Eredivisie besloten met een 2-0 overwinning op ADO Den Haag. Het scorebord in Nijmegen gaf al na zeventien minuten de latere eindstand aan. NEC vervolgt met de zege de opmars die tot een plek in het linkerrrijtje moet leiden.

Vorige week hervatte NEC al zeer succesvol de competitie door in de Gelderse derby bij Vitesse met 1-0 te winnen. Zondag kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor op eigen veld zeer voortvarend uit de startblokken. Na acht minuten was het voorbereidende steekballetje van Genaro Zeefuik fraai. Lasse Schøne schatte het werk van zijn collega op waarde en schoot beheerst het openingsdoelpunt binnen.

Na ruim een kwartier spelen vertolkten Schøne (foto) en Zeefuik bij de tweede treffer opnieuw een hoofdrol. Gábor Horváth hield Zeefuik bij het shirt vast in zijn eigen zestienmetergebied en werd daarvoor bestraft met een gele kaart én een strafschop. Schøne gunde doelman Gino Coutinho vanaf elf meter geen enkele kans.

Na de onderbreking bleef NEC overeind. De thuisploeg kwam nog wel goed weg toen Wesley Verhoek, die in de slotfase met een ogenschijnlijk ernstige blessure het veld verliet, met een snoeiharde inzet de paal op zijn weg vond. Aan de andere kant liet Nick van der Velden een zo mogelijk nog grotere kans liggen. Voor leeg doel schoot hij over, waardoor het in Nijmegen bij 2-0 bleef.

Door de overwinning maakt NEC een flinke sprong op de ranglijst. De formatie van Pastoor stijgt naar de elfde plaats en heeft evenveel punten als nummer tien Heracles Almelo. ADO Den Haag ziet de opponent van zondag voorbij komen en heeft een puntje minder dan NEC.