Nieuwsarchief

16-10-11 Roda JC – ADO Den Haag 4-1

Na de opsteker in Rotterdam en een week rust vanwege het Nederlandselftal moest de ploeg van Maurice Steijn vandaag aantreden in Kerkrade en het werd een zeperd.

Direct vanaf de aftrap was het raak. Roda JC trapte de bal vanaf de aftrap naar de achterste linie. John Verhoek liep als een stoorzender door. Daar kon Chery van profiteren en tikte na 8 seconde de bal binnen 0-1.

Roda JC kreeg iets meer grip op de wedstrijd vanaf de 10e minuut. Na een kwartier kwam Roda langszij. Malki kreeg van Horvath de gelegenheid in de zestien om aan te nemen en uit te halen 1-1. Dezelfde Horvath kreeg van scheidsrechter Ruud Bossen de rode kaart. Immers verspilde de bal waardoor Horvath op de noodrem moest trappen. De tweede helft begon ADO Den Haag in een 4-3-2 formatie met de gebroeders Verhoek in de spits en vervanger Luksik voor Chery.

Met een man minder liet ADO noodgedwongen het initiatief aan Roda JC en loerde het op een uitval. De broers John en Wesley Verhoek waren vroeg in de tweede helft dicht bij een tweede Haagse treffer.

Maar de numerieke meerderheid vertaalde zich uiteindelijk toch in de score. Na een fraaie pass van Adil Ramzi bracht Mitchell Donald na ruim een uur de 2-1 op het scorebord. Malki deelde in 79ste minuut de genadeklap uit. Ruud Vormer bepaalde op aangeven van Ramzi in blessuretijd de eindstand op 4-1.  Door de overwinning maakte Roda JC een sprongetje op de ranglijst naar de elfde plaats. Dat ging onder andere ten koste van ADO Den Haag, dat de 3-0 uitzege op Feyenoord geen vervolg kon geven.