Nieuwsarchief

28-08-11 ADO herenigt broers John en Wesley Verhoek

John Verhoek (22) verkast op huurbasis naar ADO Den Haag. De spits had bij zijn eigenlijke werkgever, Stade Rennes, geen uitzicht op speelminuten en stond zo open voor de gang naar Den Haag. In de Hofstad staat de oudere broer van John, Wesley Verhoek (24), nog steeds onder contract.

ADO bevestigt op de clubwebsite dat een huurovereenkomst zo goed als beklonken is. 'ADO Den Haag verwacht op maandag 29 augustus de laatste papieren binnen te krijgen die de komst van de jongste Verhoektelg officieel maken', luidt een gedeelte uit de verklaring.

'Natuurlijk zou het geweldig zijn om bij ADO te voetballen', vertelde John Verhoek eerder deze week aan Voetbal International. 'Het is mijn club én mijn stad. De laatste weken zit ik niet meer bij de selectie. De manager heeft voor enkele miljoenen een paar nieuwe aanvallers gehaald en daarmee was ik uit beeld. Lang heb ik toch gehoopt dat ik een eerlijke kans zou krijgen. Daarom heb ik twee weken geleden de interesse van ADO ook genegeerd.'

'Inmiddels heb ik gemerkt dat een langer verblijf hier geen zin heeft', vervolgde de voormalig spits van FC Dordrecht en FC Den Bosch. 'De club was bereid om me te verhuren, maar dan wel aan een Franse club. Ze hebben de Nederlandse competitie namelijk niet zo hoog zitten. Toen heb ik meteen gezegd dat ik naar de Eredivisie zou gaan. Daar stond ik op. Maar ik wil nog steeds slagen in Frankrijk'.

Het had weinig gescheeld of Wesley Verhoek was onlangs vertrokken bij ADO. De aanvaller blies op het laatste moment zijn overgang naar Nottingham Forest af. Door het afketsen van die transfer komt hij nu dus samen te spelen met zijn broer, die bij Rennes in zijn tweede seizoen nog geen speeltijd had gekregen.