Nieuwsarchief

28-04-13 Poepon: Met Rydell komt het heus wel goed

Zes wedstrijden niet gewonnen. Drie doelpunten voor, vijftien tegen. Rydell Poepon baalt van de moeizame periode waarin ADO Den Haag, en ook hijzelf, verkeert.

"We zitten in een moeilijke fase, al is het een beetje overdreven om te zeggen dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen", begint Poepon zijn relaas in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Het is moeilijk te verklaren waarom we niet meer spelen zoals tijdens de eerste helft van het seizoen. Hoe dat kan? Eerlijk gezegd denk ik niet echt dat daar een verklaring voor te vinden is."

De 25-jarige spits begon de laatste twee speelrondes in de basis. Over zijn eigen optreden tegen VVV-Venlo (1-1) was Poepon wel tevreden. "Ik vond het wel goed gaan. Ik kreeg een paar kansen, maar de keeper (Niki Mäenpää, red.) stond goed op te letten. Ik weiger mijn eerste seizoen te typeren als een nachtmerrie. Elke spits maakt dit wel eens mee. Er rest maar één ding en dat is hard werken om uit dit diepe dal te komen, maar ik ben in mijn leven al gewend om keihard te werken."

Poepon verzekert de achterban van ADO Den Haag dat de prestaties zullen volgen. "Het komt nog goed met Poepon. Ik ben zelf een heel nuchter persoon. Met Rydell komt het dus heus wel goed. Ik heb in het verleden al bewezen dat ik het kan. Iedereen om mij heen zegt: 'je hebt het overal gedaan, dus waarom zou het bij ADO Den Haag niet kunnen?', besluit de voormalig jeugdinternational

ELF Voetbal .nl