Nieuwsarchief

27-04-13 ADO Den Haag - VVV 1-1

ADO Den Haag heeft VVV-Venlo met een doelpunt in de slotfase verwezen naar de play-offs voor promotie en degradatie. Lang leek VVV de kans op direct lijfsbehoud in leven te houden, maar de Venlonaren vergaten zichzelf na de goede optredens tegen onder meer Feyenoord (0-1 verlies) en FC Twente (2-2) opnieuw te belonen met drie punten: 1-1.

Beide ploegen wachtten voorafgaand aan het duel in het Kyocera Stadion al respectievelijk zes en zeven wedstrijden op een overwinning. Met name voor VVV-Venlo was een zege in Den Haag daarom van groot belang, want alleen dan zou het gezien de acht punten achterstand op nummer zestien RKC Waalwijk hoop mogen koesteren op directe handhaving.

Dat er voor ADO Den Haag nog slechts een kleine kans op plaatsing voor de play-offs in zit, was in de beginfase te merken. VVV begon feller en beter aan de wedstrijd en drukte dat na veertien minuten ook uit in de score, toen Uche Nwofor uit een door Ahmed Ammi doorgekopte voorzet van Jeffrey Leiwakabessy de bal langs ADO-doelman Gino Coutinho volleerde en daarmee de vijftigste seizoentreffer van VVV in dit Erediviseizoen maakte.

Met de dreiging van een zesde nederlaag op rij stroopte ook ADO de mouwen op. Ook tegen VVV bleek waarom de Hagenaren de laatste vijf wedstrijden slechts drie keer scoorden. Voor rust kon alleen Rydell Poepon VVV-keeper Niki Mäenpää serieus op de proef stellen, terwijl Charlton Vicento de enige kans in het eerste deel van de tweede helft dankzij een redding van de Fin eveneens niet kon benutten.

Haagse kwartiertje
Omdat VVV ondanks bij vlagen goed combinatievoetbal en een goed afstandsschot van Bryan Linssen de voorsprong niet kon vergroten, deed ADO het ooit zo beruchte Haagse Kwartiertje eindelijk weer eens eer aan. Want zes minuten voor tijd maakte Mike van Duinen (foto midden) gelijk, nadat een lange bal van Vito Wormgoor via Danny Holla panklaar voor zijn voeten belandde.

Daarmee boorde ADO de hoop op directe handhaving van de ploeg van trainer coach Ton Lokhoff de grond in. Want hoewel RKC tegelijkertijd verloor met 3-1 op bezoek bij Roda JC Kerkrade, is het gat van zeven punten met de Waalwijkers te groot om de nacompetitie tijdens de laatste twee speelronden nog te ontlopen. ADO is met 37 punten elfde.