Nieuwsarchief

18-09-11 FC Twente - ADO Den Haag 5-2

ADO Den Haag moest vandaag op bezoek bij de nummer 3 van de Eredivisie FC Twente. Vooraf al een gegeven dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden.

ADO Den Haag kwam in het verleden 30 keer in competitieverband naar Enschede. Slechts twee wedstrijden werden een prooi voor de club achter de duinen, FC Twente won er 22 en zes duel eindigden in een gelijkspel. De grootste overwinning op Twente vond plaats in het seizoen 1967/1968. Kees Aarts, Lambert Maassen en een eigen goal van een Twente-speler resulteerde uiteindelijk in een 0-3 overwinning voor de Haagse bezoekers. Legendarische Haagse spelers als Aad Mansveld, Lex Schoenmaker, Harry Vos en Piet de Zoete waren die middag van de partij.

Vandaag moest ADO Den Haag het met Haagse jongens als Lex Immers en de gebroeders Verhoek gaan doen. Christian Kum ontbrak wegens een hamstring blesuren. De verdediger is twee tot vier weken uitgeschakeld.

Al na 13 minuten was het raak voor ADO Den Haag. Tot tweemaal toe claimde Immers een strafschop, bij de tweede keer kreeg hij gehoor. Fer die al een gele kaart had gekregen na een overtreding op John Verhoek, trok Immers onderuit. De tweede gele kaart bleef uit en ADO Den Haag kreeg wel de strafschop die benut werd door Immers zelf, 0-1.

Lang duurde de voorsprong niet. Rosales ging diep, bereikte Douglas die op zijn beurt Janko bediende. Met een droge knal schoot hij in de hoek 1-1. Na de 1-1 kregen zowel FC Twente als ADO Den Haag kansen om op voorsprong te komen, maar Janko en Immers verzuimde hierin.

Douglas was de man die Twente wel weer op voorsprong zette. Opnieuw was ook Rosales bij de treffer betrokken. Zijn voorzet werd door de Braziliaanse verdediger knap binnengekopt. Coutinho raakte de bal nog wel, maar kon een nieuwe achterstand niet voorkomen.

Door de 3-1 van Luuk de Jong (hij tikte achteloos simpel binnen) leek het duel gespeeld. Even zorgde John Verhoek met een kopbal voor nog wat spanning. Zijn poging, die ietwat fortuinlijk via zijn schouder in het doel verdween, betekende zijn eerste Eredivisie-treffer 3-2.

Opnieuw kreeg ADO Den Haag echter zeer snel na een Haags doelpunt een tegentreffer te verwerken. Invaller Emir Bajrami haalde vol uit en besliste het duel in 4-2. Luuk de Jong bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-2 met een mooi afstand schot. ADO Den Haag heeft nu slechts vier punten uit zes duels. Zaterdag aanstaande staat ADO Den Haag - VVV-Venlo op het programma, wellicht nu al een degradatie duel te noemen.