Nieuwsarchief

26-11-11 ADO Den Haag heeft fiks aantal afwezigen

ADO Den Haag wacht zondag de uitbeurt bij hekkensluiter Excelsior. Trainer Maurice Steijn moet nogal wat spelers missen. Wesley Verhoek, Mitja Möric, Ramon Leeuwin, Aleksander Radosavljevic zitten in de ziekenboeg, GaborHórvath en Lex Immers zijn niet inzetbaar wegens een uitsluiting.

Dit betekent, dat Steijn in alle linies aanpassingen moet plegen. Möric lijkt niet te kunnen spelen, haakte eerder van de training af. Ramon Leeuwin is nog geblesseerd. Gábor Hórvath staat de komende vier duels buitenspel. Hij kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie duels naar aanleiding van een voorval met Frank Demouge aan het eind van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hórvath ging aanvankelijk niet akkoord met het voorstel en heeft nu vier duels gekregen. Speler en club gaan niet in beroep. Bovendien kampt ook Hórvath met een blessure.

Christian Supusepa trainde nog wel apart, maar lijkt zondag in actie te kunnen komen. Hij moest afgelopen weekend tegen FC Utrecht per brancard het veld verlaten met een armblessure. Naar verluidt gaat Steijn spelen in de achterste lijn met Ahmed Ammi, Chris Kum, Christian Supusepa en Filip Luksik. Chiro N'Toko is op de weg terug, maar zal eerst oefenduels in het tweede moeten afwerken. ,,Ik verwacht op korte termijn wat minuten te kunnen maken. Ik heb geen last, maar het zit nog een beetje in het hoofd. Ik hoop na de winterstop weer helemaal terug te zijn”, liet hij vrijdag na de training weten.

Op het middenveld is Lex Immers niet van de partij vanwege een uitsluiting naar aanleiding van zijn gele kaart tegen FC Utrecht. Aleksandar Radosavljevic liet zich vrijdag wel op de training zien, maar lijkt niet fit genoeg. Hij moest tegen Utrecht ook al wegens ziekte verstek laten gaan.

In de aanval is Wesley Verhoek niet inzetbaar. Zondag liep hij nog op krukken, deze week was hij al op het veld te vinden na een operatie een kleine veertien dagen geleden aan de voet. Broer John Verhoek trainde deze week gewoon mee.

ADO Den Haag wacht zaterdagmorgen nog een laatste training, dan zal trainer Maurice Steijn definitief duidelijk hebben over weke spelers hij we en niet kan beschikken. Vrijdag werd er gewoon getraind in het Zuiderpark, mogelijk dat zaterdag het kunstgras van Laakkwartier benut wordt, omdat de wedstrijd zondag op Woudestein ook op kunstgras gespeeld moet worden.