Nieuwsarchief

26-09-13 Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag

ADO Den Haag gaat na de 0-3 bekerwinst tegen GVVV in competitieverband op bezoek bij Feyenoord. De Stadionclub staat op de achtste plaats met een puntentotaal van tien. De aftrap van het duel in De Kuip is zondagmiddag om 14:30 uur.

Feyenoord worstelt dit seizoen met haar vorm. De Rotterdammers stegen de afgelopen twee seizoenen boven zichzelf uit met een tweede en een derde plaats. Die prestatie is extra knap aangezien deze werd behaald met veelal spelers uit de eigen jeugdopleiding. Trainer Ronald Koeman had en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar, dit seizoen gaat het echter allemaal wat moeizamer. De resultaten van de laatste weken zijn al iets beter, maar het spel is nog niet om over naar huis te schrijven. Toch is het gat met de bovenste plaatsten nog te overzien door het feit dat concurrenten Ajax, PSV en FC Twente ook punten hebben laten liggen.

Sterspeler aan de kant van De Trots van Zuid is zonder twijfel Graziano Pellè. De Italiaan scoorde dit seizoen al zes keer, maar belangrijker nog, Feyenoord hangt het spel aan hem op. Als Pellè niet wordt bereikt, krijgt Feyenoord het vaak lastig en zoekt het wanhopig een andere weg.

Vaak wordt dan gekozen voor de vleugels waar Jean-Paul Boëtius is hersteld van een blessure en naar zijn vorm van vorig seizoen toewerkt. Wie zondagmiddag op rechtsbuiten staat opgesteld is nog onduidelijk. Samuel Armenteros kreeg tegen FC Utrecht de voorkeur, maar na een uur spelen werd hij alweer vervangen door Ruben Schaken.
De wedstrijd tegen Feyenoord is tevens een weerzien met oud spelers van ADO Den Haag; Daryl Janmaat, Lex Immers en Wesley Verhoek. Waar Janmaat en Immers over een basisplaats beschikken, lijkt Verhoek voorlopig genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank of soms zelfs tribune.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld het duel Feyenoord - ADO Den Haag in goede banen te leiden. De arbiter wordt geassisteerd door Bas van Dongen en Dave Goossens. Vierde official is Richard Martens.

Historie
ADO Den Haag ging in competitieverband 56 keer eerder op bezoek bij Feyenoord. De Rotterdammers waren 37 keer baas in eigen huis, negen keer werd het gelijk en tien duels werden gewonnen door de ooievaars.

Vorig seizoen werd het 3-2 voor de Rotterdammers. Het duel ging gelijk op. Feyenoord kwam wel twee keer op voorsprong door treffers van Graziano Pellè en Lex Immers (strafschop). Die achterstand werd twee keer te niet gedaan door Mike van Duinen en Danny Holla (penalty). Vier minuten voor tijd maakte Tjaronn Chery per ongeluk een eigen doelpunt, waardoor Feyenoord alsnog de drie punten in huis hield. Bruno Martins Indi en Tommie Beugelsdijk ontvingen een rode kaart.

De laatste zege van ADO Den Haag in De Kuip dateert uit het seizoen 2011/2012. Steijn en zijn mannen boekten een knappe 0-3 zege. Tjaronn Chery en John en Wesley Verhoek waren de doelpuntenmakers.

In het seizoen 2004/2005 kwamen Feyenoord en ADO Den Haag elkaar tegen op de laatste speeldag. Het werd 6-3 voor Feyenoord. Bart Goor, Shinji Ono, Salomon Kalou en Dirk Kuyt hielpen de thuisploeg aan een 4-0 voorsprong. Vervolgens brachten Sjaak Polak, Cedric van der Gun en Geert den Ouden de bezoekers terug tot 4-3. Het was echter Kuyt die met nog twee treffers de 6-3 eindstand op het scorebord bracht.

O.a. Ali Boussaboun, Pascal Bosschaart, Danny Buijs, Romeo Castelen, Timothy Derijck, Edwin de Graaf, Guus Haak, Joonas Kolkka, Harry van der Laan, Gyon Fernandez, Daryl Janmaat, Henk van Leeuwen, Aad Mansveld, Michael Mols, Tomasz Rzasa, Lex Schoenmaker, Gill Swerts, Tininho, Wesley Verhoek, Lex Immers en Harry Vos droegen als speler zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van Feyenoord.