Nieuwsarchief

28-08-11 De Graafschap-ADO Den Haag 0-3

ADO Den Haag heeft zondag ten koste van De Graafschap de eerste zege van het seizoen geboekt: 0-3. In Doetinchem wonnen de Hagenaars ietwat geflatteerd, maar verloor de ploeg van Maurice Steijn de Sloveense doelpuntenmaker Aleksandar Radosavljevic (sleutelbeenblessure) en verdediger Ahmed Ammi met een gebroken neus.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Fritz Korbach. De markante trainer was in het verleden onder meer in dienst bij De Graafschap.

In het eerste bedrijf waren de gastheren de gevaarlijke ploeg. Yuri Rose was dicht bij een treffer met een kopbal en Michael de Leeuw schoof na een klutssituatie de bal net naast het doel van ADO-goalie Gino Coutinho.

De bezoekers konden maar weinig tegenover de Doetinchemse aanvalsdrang zetten. Jens Toornstra deelde met een afstandsschot een speldenprikje uit, waarna ADO de eerste speler met een botbreuk zag afhaken. Ammi hield aan een flinke botsing een gebroken neus over en werd met een brancard van het veld gedragen.

Op slag van rust verloor ADO de tweede speler, mag ging dat ongelukkige moment wel gepaard met een doelpunt. Radosavljevic liep een uitstekende voorzet van Wesley Verhoek (foto) binnen, maar kwam na zijn goal hard in botsing met de paal. Gevreesd wordt voor een sleutelbeenbreuk.

In het tweede bedrijf ging De Graafschap hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Leeuw (kopbal) en Rydel Poepon (lobje) waren dicht bij succes, maar het zo gewenste doelpunt bleef uit.

De rode kaart van Purrel Fränkel (tweede geel voor het vasthouden van Mike van Duinen) haalde de angel uit spel van De Superboeren. Verhoek, die eerder een levensgrote kans miste, profiteerde van de overtalsituatie. Hij schoof de bal beheerst in de hoek. Van Duinen bepaalde de eindstand op 0-3 met een knappe individuele actie.

Voor de Superboeren, die na vier duels nog steeds zonder zege zijn, bleef een eretreffer uit. ADO smaakte wel het zoet van de eerste overwinning, maar moet het zeker enkele weken zonder Radosavljevic en Ammi doen.