Nieuwsarchief

25-09-11 ADO Den Haag - VVV 2-0

ADO Den Haag heeft zaterdagavond door een onbedreigde zege op VVV-Venlo (2-0) goede zaken gedaan. De aanwinsten John Verhoek en Csaba Horvath, die sinds een maand bij de club onder contract staan, scoorden in de eerste helft.

De thuisploeg nam door de overwinning afstand van de onderste regionen in de eredivisie, voor de zwakke Limburgers is dat beoogde doel nog ver weg.Om over een degradatieduel te reppen is na zeven speelronden nog wat voorbarig. Maar feit was wel dat beide ploegen de punten hard nodig hadden om nieuw vertrouwen op te doen. ADO Den Haag wist in de eerste drie thuiswedstrijden niet eenmaal te scoren.John Verhoek brak in de 21e minuut de ban, hij kreeg na een kluts van de Japanse verdediger Maya Yoshida een niet te missen kans.

Tien minuten eerder juichte de spits al na een combinatie met broer Wesley, maar die treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.Toen Wesley even later voor een blessure moest worden behandeld, kreeg John Verhoek enkele tips van trainer Maurice Steijn. Die wijze woorden hadden prompt effect, de oud-speler van het Franse Stade Rennes stond op het juiste moment op de juiste plaats.Voor de rust had ADO het duel al beslist. Wesley Verhoek had een goede actie vanaf links, Csaba Horvath tikte de 2-0 binnen. Zo profiteerde de thuisploeg optimaal van de twee versterkingen (John Verhoek en Horvath) die kort voor het sluiten van de transfermarkt werden binnen gehaald.VVV, voorlaatste, wacht nog steeds op de eerste overwinning.

 

De bezoekers leken in Den Haag geen moment in hun kansen te geloven. De ploeg uit Venlo kreeg diep in de tweede helft het initiatief van ADO cadeau, maar wist daarmee niets te beginnen. Ook invaller Uche Nwofor deelde in de malaise.De Haagse doelman Gino Coutinho kreeg nauwelijks iets te doen en had eenmaal de hulp van de lat nodig. Aan de andere kant raakte Tjaronn Chery in blessuretijd nog de paal.

Karakteristiek
ADO Den Haag-VVV Venlo 2-0 (2-0)
Scoreverloop: 21. J. Verhoek 1-0 40. Horváth 2-0
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Kum, J. Verhoek (beiden ADO Den Haag), Emenike (VVV Venlo)
Toeschouwers: 11.884
Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Kum, Horváth (76. Mörec), Supusepa; Immers, Radosavljevic, Toornstra; W. Verhoek (68. Elbers), J. Verhoek (88. Van Duinen), Chery
VVV Venlo: Gentenaar; Timisela, Yoshida, De Regt, Emenike (59. Fleuren); Musa, Maguire, Molhoek (82. Kruijssen), Linssen (70. Nwofor), Cullen; Uchebo.