Nieuwsarchief

25-08-11 Geen supporters naar FC Twente

ADO Den Haag kan op 18 september helaas geen eigen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Twente. Op last van de burgemeester van Enschede dienen de eerste thuiswedstrijden van FC Twente zonder uitsupporters te worden afgewerkt.

Dit als gevolg van de vreselijke stadionramp in de Grolsch Veste van afgelopen maand.
In juli stortte een tribunedak van de Grolsch Veste in tijdens bouwwerkzaamheden. Daarbij kwamen twee bouwvakkers om het leven. Momenteel zijn de herstelwerkzaamheden – in het deel van het stadion waar ook het uitvak zich bevindt – nog in volle gang.

Hoe jammer we het ook vinden en hoe graag we ook met een grote groep afreizen om onze jongens te steunen, het zal dus dit jaar voor één keer niet kunnen. Gezien de omstandigheden en het drama dat FC Twente en alle mensen in en rond de club hebben meegemaakt, kunnen we niet anders dan iedereen daar heel veel sterkte wensen en hopen dat het heropbouwen van hun stadion rust kan gaan brengen na dit bizarre ongeluk.
Officieel bericht van de KNVB:

“Door het ongeluk in de Grolschveste is sprake van een uitzonderlijke situatie, die niemand zo gewild had en die vooral FC Twente zelf dupeert. Momenteel zijn de herstelwerkzaamheden in de Grolschveste in volle gang. Aangezien het bezoekersvak zich in het nieuwe gedeelte van het stadion bevindt, kan er geen uitpubliek aanwezig zijn zolang het stadion in de huidige staat verkeert. Ook seizoenkaarthouders van FC Twente met een zitplaats in het nieuwe gedeelte van het stadion kunnen niet aanwezig zijn.
 
Vanaf het begin is er goed overleg geweest tussen de KNVB en FC Twente. De KNVB heeft vanwege de overmachtsituatie FC Twente gedispenseerd voor het hebben van een bezoekersvak voor de thuiswedstrijden tegen AZ, VVV, ADO Den Haag en Excelsior, maar betreurt uiteraard de afwezigheid van uitpubliek. AZ, VVV, ADO Den Haag en Excelsior hebben aangegeven begrip te hebben voor de situatie en derhalve mee te werken aan een aangepaste bezoekersregeling.