Nieuwsarchief

25-04-13 Voorbeschouwing ADO Den Haag - VVV

ADO Den Haag moet zaterdagavond in eigen huis winnen van VVV-Venlo en daarnaast hopen op een nederlaag van sc Heerenveen en FC Groningen om nog een kleine kans te maken op de felbegeerde achtste plaats. Momenteel staan de geel groenen op zes punten achterstand van de play-offs.

De aftrap van het duel tegen VVV-Venlo in het Kyocera stadion is zaterdagavond om 19:45 uur.

Voor VVV-Venlo is het duel in Den Haag zeer belangrijk, aangezien de nummer zeventien van de Eredivisie de hete adem voelt van rode lantaarndrager Willem II. Het verschil tussen beide ploegen is slechts drie punten. De verwachting is dan ook dat VVV tot de tanden toe bewapend aan de aftrap zal staan.

Ontsnappen aan nacompetitie is niet meer mogelijk voor VVV-Venlo. Toch speelde de ploeg van trainer Ton Lokhoff dit seizoen vaak naar behoren, maar bleven de punten ondanks het goede veldspel achterwege. Een aantal weken terug wist het Feyenoord in de eigen Kuip tot het uiterste te dwingen. Helaas voor VVV-Venlo verloor het met 1-0. Vorige week werd FC Twente in Venlo bijna verslagen. VVV stond met 2-0 voor, maar FC Twente kwam nog terug tot 2-2.

ADO Den Haaghuurling Aleksandar Radosavljevic speelt een belangrijke rol bij de tegenstander van zaterdag. De Sloveen brengt de nodige ervaring, rust en balans op het jonge middenveld.

Sterk punt van de aanstaande opponent is de snelheid in de omschakeling. Vooral Brian Linssen en Uche Nwofor weten hier met hun techniek en snelheid wel raad mee. Ook Yanic Wildschut behoort tot deze categorie, alleen moet laatstgenoemde dat tegenwoordig vaak als invaller laten zien.

Ook de standaardsituaties zijn niet ongevaarlijk. Aanvoerder Marcel Seip scoorde dit seizoen al meerdere keren uit hoekschoppen en vrije trappen. Een speler om in de gaten te houden.

ADO Den Haag won eerder dit seizoen met 2-4 in Venlo. Seip en Ismo Vorstermans waren de doelpuntenmskers voor de thuisploeg, terwijl Tjaronn Chery (2), Mike van Duinen en Jens Toornstra op schot waren voor de Ooievaars.

Voor aanvoerder Danny Holla is het treffen met VVV-Venlo een speciale ontmoeting. De middenvelder werd vorig seizoen door FC Groningen verhuurd aan de club uit Venlo. Mede door Holla bleef het Saecon Stadion - De Koel via de nacompetitie behouden voor de Eredivisie. Holla keert zaterdagavond terug van een schorsing.

Arbiter Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld het duel tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo tot een juist einde te brengen. De scheidsrechter wordt geassisteerd door Angelo Boonman en Rob van de Ven. Tom Koekoek fungeert als vierde official.

Historie
VVV-Venlo kwam in competitieverband 28 keer eerder naar de Residentie. De Limburgers verloren 14 wedstrijden, 9 duels eindigden onbeslist en 5 vijf ontmoetingen werden gewonnen door de bezoekers.

De laatste competitieoverwinning van de geelhemden dateert alweer uit het seizoen 1995/1996. Destijds won VVV met 2-3 in het Zuiderpark Stadion. Edwin Grünholz en Dirk Heesen verzorgden de Haagse productie.

Opvallende statistiek is dat VVV-Venlo al drie seizoenen niet wist te scoren in Den Haag.

ADO Den Haag won vorig seizoen voor het laatst van VVV-Venlo. Doelpunten van Gábor Horváth en Johm Verhoek resulteerden in een 2-0 zege.

Onder andere Dick Advocaat, Ahmed Ammi, Sandro Calabro, Gijs Cales, Danny Hoekman, Peter Jungschlager, Ekrem Kahya, Rik Platvoet, Aleksandar Radosavljevic en Karim Soltani droegen als speler zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van VVV-Venlo.