Nieuwsarchief

25-02-12 NAC - ADO Den Haag 4-0

Een scherp en agressief NAC Breda heeft zaterdagavond tegen ADO Den Haag zijn eerste overwinning van 2012 behaald. Mede door een furieuze beginfase wonnen de Bredanaars het thuisduel met 4-0.

Al na elf minuten stond er in het Rat Verlegh Stadion een stand van 2-0 op het scorebord. Santi Kolk opende de score in de zesde minuut door een kopbal van Eric Botteghin listig van dichtbij binnen te tikken. Vijf minuten later kon verdediger Kees Luijckx de bal ongehinderd over de lijn tikken na een assist van opnieuw Botteghin.

Na die vlotte goals bleef NAC de betere ploeg, zonder daarbij in het restant van de eerste helft tot echt uitgespeelde kansen te komen. Vlak na rust meldde ADO zich via John Verhoek twee keer gevaarlijk voor het doel van keeper Jelle ten Rouwelaar, maar een treffer leverden die pogingen niet op.

NAC had in de 64ste minuut meer succes. Robbert Schilder lanceerde Jeffrey Sarpong met een prachtige dieptepass, waarna hij Santi Kolk op maat bediende voor diens tweede treffer van de avond: 3-0. In de blessuretijd maakte Botteghin de vierde treffer van de thuisclub.

Voor NAC betekende de winst op ADO de eerste competitiezege sinds 18 december 2011 (2-1 tegen AZ). De ploeg van trainer John Karelse had voorafgaand aan het duel met de Hagenaars vijf keer op rij niet gewonnen.

ADO bleef door de nederlaag in Breda voor de zevende keer op rij zonder zege in de Eredivisie (drie gelijke spelen, vier verliespartijen). De laatste overwinning van de Hagenaars dateert 9 december 2011, toen ze met 2-0 wonnen van Heracles Almelo.