Nieuwsarchief

14-08-11 FC Groningen - ADO Den Haag 4-2

ADO Den Haag kende een kansloze middag in Euroborg. Tim Matavz en Dusan Tadic bewezen al vóór rust hun (transfer)waarde voor FC Groningen (4-2).

FC Groningen hield eind vorig seizoen serieus rekening met een vertrek van Matavz en Tadic. De Sloveense spits en de Servische aangever dankten de buitenlandse belangstelling aan hun sterke optredens in de Eredivisie. De interesse mondde niet uit in een transfer, maar het eerste duel in Euroborg levert ongetwijfeld nieuwe belangstelling op.

Matavz had al na 36 minuten een hattrick op zijn naam staan. De Sloveense spits was daarbij dank verschuldigd aan Tadic, die de eerste twee treffers voorbereidde. Vooral zijn bekeken pass achter de Haagse defensie bij de 2-0 in de 21ste minuut verraadde zijn kwaliteiten als aangever.

Maar tegenover het sterke optreden van Matavz en Tadic stond het onzekere optreden van ADO Den Haag. Trainer Maurice Steijn zag zijn ploeg in Euroborg op alle fronten tekort schieten. Dat Timothy Derijck in afwachting van zijn transfer naar PSV en de geblesseerde Wesley Verhoek ontbraken was een excuus, maar niet meer dan dat.

De teleurstellende middag van ADO Den Haag in Euroborg werd in de eerste helft geïllustreerd door Ramon Leeuwin. De centrale verdediger, die zijn vaste partner Derijck miste, kon zichzelf twee tegentreffers aanrekenen.

FC Groningen maakte niet de fout die het vorige week bij Roda JC maakte. In Kerkrade ging de formatie van trainer Pieter Huistra in de slotfase met 2-1 ten onder, hoewel het bijna de hele wedstrijd met een man meer speelde.

Koud begonnen aan de tweede helft liet FC Groningen er geen twijfel over bestaan wie de punten zou krijgen. In de 47ste minuut tekende Leandro Bacuna op aangeven van Matavz de 4-0. ADO Den Haag knokte zich nog wel terug in de wedstrijd. Maar verder dan de doelpunten van Lex Immers en Mike van Duinen kwamen de gasten niet.

Bron VI