Nieuwsarchief

24-05-12 Van der Kallen en Beyersbergen denken aan stoppen

Mark van der Kallen en Paul Beyersbergen dreigen hun taken als commissarissen van ADO Den Haag neer te leggen. De bestuurders zijn de persoonlijke kritiek meer dan zat.

De vierjarige termijn van beide ADO-topmannen in de raad van commissarissen zit er in juli op. In het AD twijfelen ze openlijk over hun toekomst. “Als mijn omgeving er last van heeft, moet je gaan nadenken”, geeft Beyersbergen aan. “Kritiek op het beleid mag, kritiek op een besluit over de trainer: prima. Maar het gaat hier om heel andere zaken.”

”Ik zou verdiend hebben aan de Van den Brom-deal. Ik zou strafrechtelijk vervolgd zijn voor fraude, mijn dekmantel zou een project zijn met Afrikaanse kinderen, ik zou duizenden gezinnen in de problemen hebben gebracht”, vervolgt de directeur van de Brink Groep. “Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het gaat te ver. De kans is groot dat ik me niet meer herkiesbaar stel.”

Ook Van der Kallen denkt aan stoppen. “Wij hebben vier jaar de kar getrokken, ADO Den Haag in de goede richting gebracht, maar het heeft ook veel energie en tijd gekost. Ik moet de dingen op een rijtje zetten, maar er is zeker twijfel.”

Na het vertrek van André Wetzel zijn Van der Kallen en Beyersbergen zich nadrukkelijker met de dagelijkse gang van zaken van de club gaan bemoeien en traden ze ook steeds meer op de voorgrond.  De afgelopen maanden verscheen veel kritiek op het internet, voornamelijk uit anonieme hoek.

De raad van commissarissen komt 4 juni bijeen om over de toekomst te praten. Mocht Mark van der Kallen zijn taken neerleggen, dan blijft hij wel betrokken als bestuurder van de Stichting Stadionontwikkeling en grootaandeelhouder van de club.