Nieuwsarchief

24-02-19 ADO Den Haag - Ajax 1-5

ADO Den Haag kwam zondag dankzij Nasser El Khayati op wonderschone wijze op voorsprong tegen Ajax, maar heeft geen punten overgehouden aan het treffen met de Amsterdammers. Omdat de nummer twee van de Eredivisie na de openingsgoal nog vijf keer wist te scoren uit niet heel veel meer kansen, ging de formatie van Fons Groenendijk geflatteerd met 1-5 ten onder.

ADO Den Haag loerde dus op snelle uitbraken en zorgde in de 37ste voor een gouden moment. El Khayati ving de bal op, keek naar het doel van André Onana en verschalkte de doelman van Ajax vervolgens met een heerlijk schot in de verre hoek. De fraaie wreeftrap betekende alweer zijn dertiende competitiegoal van het seizoen. Het uitverkochte stadion kolkte van vreugde.

Maar de euforie was snel verdwenen. Een minuut na de 1-0 maakte Donny van de Beek alweer de gelijkmaker. Na een passje van Blind omspeelde hij Zwinkels en tikte hij eenvoudig binnen. Het leek dus 1-1 te staan bij rust, maar ADO Den Haag kreeg nog een klap te verwerken. Scheidsrechter Jeroen Manschot werd door de VAR naar de zijkant geroepen, bekeek een situatie met Aaron Meijers en Kasper Dolberg en wees vervolgens naar de stip. Dusan Tadic verzilverde de penalty en zette de 1-2 dus op het bord.

Waar er aan het einde van de eerste helft dus heel veel gebeurde, verliep het begin van de tweede helft een stuk rustiger. Voor Groenendijk reden genoeg om na 66 minuten een dubbele wissel door te voeren: Elson Hooi en Thijmen Goppel kwamen erin voor Danny Bakker en Tomas Necid. Alles met het doel om minimaal een punt over te houden aan de clash met de nummer twee van de ranglijst.

Dat lukte niet. Terwijl ADO Den Haag niet veel kansen meer wist te creëren, liep Ajax geflatteerd uit naar een 1-5 overwinning. Toen Hakim Ziyech in de 74ste minuut de 1-3 maakte met een schot in de verre hoek, was het verzet eigenlijk gebroken. En terwijl ADO Den Haag nog op zoek ging naar een aansluitingstreffer, werd de schade nog groter door een intikker van Dolberg en een van richting veranderd schot van Ziyech. Op basis van het spel een terecht verlies, maar de score had nooit zo hoog hoeven uitvallen.

ADO Den Haag kan zich volgende week oprichten tegen De Graafschap. De uitwedstrijd in Doetinchem wordt vrijdag om 20.00 uur afgetrapt.

 

Bron www.adodenhaag.nl